Autor
Carme Becerra

El projecte NaviLens de TMB, finalista dels guardons internacionals que concedeix la UITP

L'aplicació, que millora l'accessibilitat de les persones amb discapacitat visual als transports públics, opta al premi a la categoria Disseny de processos i productes

El congrés mundial UITP Global Public Transport Summit reuneix, cada dos anys, operadors, empreses, entitats i administradors del transport públic. Coincidint amb la cita, la UITP (Unió Internacional del Transport Públic) lliura els seus premis, que reconeixen l'esforç d'innovació dels agents del sector a tot el món. El projecte NaviLens, que han presentat TMB i l'empresa Neosistecserà un dels finalistes del proper congrés, que se celebrarà a Estocolm del 9 al 12 de juny.

NaviLens és una eina que, combinant una aplicació mòbil i les etiquetes que se situen a les parades i estacions, potencia l'autonomia personal de les persones amb discapacitat visual. TMB anirà desplegant progressivament aquest sistema a tota la xarxa de bus i metro, ja que la prova pilot que es va portar a terme va ser ben valorada pels usuaris. A través de l’app el viatger rep informació i orientacions que li permeten viatjar de forma segura i còmoda. Se'n poden beneficiar especialment les persones cegues o amb baixa visió, però també totes les persones amb algun tipus de discapacitat.

Al congrés de la UITP el projecte NaviLens competirà a la categoria Disseny de processos i productes amb dos finalistes més: Transports Publics Fribourgeois (Suïssa, Àustria, Alemanya i Liechtenstein) i Entur (Noruega). Dels centenars de projectes presentats, només 31 aspiren a endur-se el guardó en alguna de les 8 categories. Els resultats es donaran a conèixer el darrer dia del Congrés d'Estocolm: el 12 de juny.

Darrera modificació
dimecres, maig 15, 2019 - 08:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/projecte-navilens-de-tmb-finalista-guardons-internacionals-que-concedeix-uitp