Autor
Redacció

Nous compromisos per reduir la contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i representants locals van renovar ahir l'acord per reduir les emissions a la conurbació de Barcelona, durant la segona Cimera de la qualitat de l'aire, celebrada al Palau de Pedralbes. Les quatre administracions van presentar una declaració que reforça el seu compromís, del 2017, al voltant d'uns objectius compartits per garantir la qualitat de l'aire i protegir la salut i el medi ambient.

Les diferents administracions han determinat que els últims dos anys s'han establert els mecanismes necessaris per gestionar els episodis ambientals i s'han creat les bases per dur a terme mesures estructurals per combatre la contaminació atmosfèrica a la zona de baixes emissions de les Rondes de Barcelona a partir de l'1 de gener del 2020.

Com a noves propostes, figura l'elaboració d'un projecte de llei de qualitat de l'aire en el termini d'un any, que establirà els criteris comuns de la definició de les zones de baixes emissions. En aquestes zones es vol habilitar i implementar el registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats per fer efectiu el control automatitzat de les restriccions de circulació en l'horitzó 2020. Les restriccions han de comportar també el reforç del transport públic, l'ampliació d'aparcaments d'enllaç i la instal·lació de senyalització d'aproximació i de derivació cap als aparcaments. També s'estudiarà la implantació d'un peatge de congestió en les vies d'altes prestacions.

Durant la cimera s'ha fet un balanç de la feina feta i de com les mesures adoptades han contribuït a millorar la qualitat de l'aire. La mostra és el grau de compliment de les accions consensuades ara fa dos anys, que arriben en conjunt al 70%. 

Més informació a la nota de premsa de la Generalitat, la Diputació, l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, març 26, 2019 - 13:35

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/nous-compromisos-reduir-contaminacio-atmosferica-conurbacio-de-barcelona