Autor
Marta Espinosa

El compromís i la solidaritat de TMB l'any 2018, en xifres

Durant l'any passat, més de 600 empleats voluntaris de Metro i Bus van participar en alguna de les propostes socials corporatives, com ara els serveis solidaris de transport i els tallers de foment de l'autonomia.

Des de fa anys, TMB ha establert un compromís amb la societat i s’implica en diferents causes solidàries seguint la seva política de responsabilitat social corporativa emmarcada en el Pla Director de Cooperació i Solidaritat, aprovat el 2009. En aquest sentit, ja tenim les xifres de tancament de l’any 2018 d’aquesta línia d’actuació corporativa.

L’any 2018 s’ha tancat amb la xifra d'un total de 610 empleats voluntaris que han desenvolupat activitats en les diferents modalitats existents, que són les de conductor, mecànic, monitor del projecte educatiu TMB Educa, guia de metro, voluntari per un dia i col·laborador de l’ONG Conductors Solidaris de Catalunya (CSC).

Serveis solidaris de bus i tallers d'autonomia al metro

Una de les activitats solidàries més importants i veteranes que es desenvolupa en aquest àmbit són els serveis solidaris de transport. Enguany s’han fet 40 serveis especials gràcies a 14 conductors voluntaris, que han invertit un total de 159 hores i han beneficiat 960 persones. Des de fa gairebé 20 anys, conductors voluntaris de TMB fan aquests serveis solidaris d’autobús, fora de la jornada laboral, per ajudar grups de persones amb necessitats especials, entre les quals pacients de l’Institut Guttmann i escoles d’educació especial, a desplaçar-se fins a un punt concret de Barcelona o l’àrea metropolitana i a conèixer en detall els autobusos de TMB. 

Una altra de les activitats del programa solidari són els tallers d'autonomia. Durant el 2018 s’han organitzat vuit tallers per fomentar l’autonomia al metro, amb la participació de 10 guies voluntaris que han invertit un total de 24 hores i que han beneficiat 64 persones amb discapacitat. Aquesta activitat s’emmarca en un acord amb l’Institut Guttmann, on els pacients de l’hospital poden participar en sessions mensuals de coneixement de la configuració de la xarxa de metro i aprendre a fer un ús efectiu del servei, amb atenció especial a tots els dispositius de mobilitat de la xarxa, tot de la mà d'empleats voluntaris de metro.

Col·laboracions i 'Tria la teva causa'

A més, una seixantena d’entitats socials i culturals sense afany de lucre han pogut donar a conèixer els seus projectes, iniciatives i campanyes solidàries a través dels canals de comunicació de TMB, amb la distribució de fulletons a les xarxes de metro i bus o bé amb l’emissió d’espots a les pantalles del canal MouTV.  

També destaquen les set accions de conscienciació, entre les quals l’organització i difusió de la vuitena edició de la iniciativa solidària escollida pels treballadors de TMB. Des de l'any 2011 la iniciativa interna Tria la teva causa s'ha dedicat a la lluita contra el càncer, a la pobresa infantil, a les malalties minoritàries, contra la fam, pels drets de la gent gran, dels infants i les persones amb discapacitat. Enguany, la campanya, que a nivell extern es rebateja amb el nom de ‘Mou-te per... la salut mental’, va dedicar el darrer trimestre de l'any 2018 tot un programa d’activitats per informar i sensibilitzar sobre aquests trastorns que afecten bona part de la societat.

 

Imatge
Xifres soilidàries 2018 / Imatge: TMB
Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/compromis-solidaritat-de-tmb-lany-2018-xifres