Autor
Oriol Pàmies

Una delegació de Turquia busca a Barcelona referències de transport públic accessible

Responsables ministerials i tècnics han conegut avui els plantejaments de TMB per a un transport inclusiu. Després han visitat la línia 9 Sud i el telefèric de Montjuïc.

Una vintena de càrrecs del Govern de Turquia, responsables empresarials i directius d'entitats relacionades amb el transport i la discapacitat han visitat avui TMB i alguns dels sistemes de transport que gestiona per conèixer projectes i solucions adoptades en l’àmbit de l’accessibilitat que puguin ser aplicables al seu país, en el marc d’un programa impulsat per la Unió Europea.

La delegació ha estat encapçalada pel director general de Desenvolupament Estratègic del Ministeri de Transports i Infraestructures, Erol Yanar, amb un rang equivalent a viceministre. Per part de TMB els ha rebut el director executiu de Màrqueting, Joaquim Balsera, junt amb els responsables d’Accessibilitat Universal i de Negoci Internacional.

Al matí, la delegació ha estat al quarter general de TMB en sessions de treball en què han conegut els projectes en curs i en preparació pel que fa a la millora de l'accessibilitat de les xarxes de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona, així com el model de gestió transversal de les qüestions d'accessibilitat dins l'organització. També s'ha informat els assistents sobre les actuacions de TMB en consultoria internacional.

A la tarda, els visitants turcs coneiexeran l'estació Fira de la línia 9 Sud de metro, que a més d'haver estat construïda amb criteris d'accessibilitat és una de les que ha format part de la prova pilot del sistema Navilens de guiatge dels invidents mitjançant etiquetes i una aplicació al mòbil. Més tard viatjaran en un autobús elèctric per comprovar el funcionament dels sistemes d'informació embarcats i les prestacions dels vehicles més avançats ambientalment, fins al telefèric de Montjuïc, exemple de transport turístic per cable dissenyat per a l'accessibilitat universal.

Imatge
La delegació de Turquia rebent explicacions sobre les polítiques d'accessibilitat de TMB / Foto: M.Á. Cuartero (TMB)

La delegació de Turquia rebent explicacions sobre les polítiques d'accessibilitat de TMB / Foto: M.Á. Cuartero (TMB)

Darrera modificació
divendres, setembre 28, 2018 - 08:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/delegacio-de-turquia-busca-barcelona-referencies-de-transport-public-accessible