Autor
Oriol Pàmies

Completada la retirada de quatre escales mecàniques de l'estació de Penitents

La següent fase de l'obra consistirà a introduir quatre escales noves, també desmuntades, a través de l'accés del carrer Anna Pifarré.

L'obra de renovació de les escales mecàniques a l’estació de Penitents, de la línia 3, ha entrat en la tercera setmana amb una fita aconseguida: s'ha completat el desmuntatge de quatre de les sis escales, s'han tret els components a l'exterior i s'han retirat amb l'ajuda d'una grua. La sortida del material s'ha fet a través de l'accés del carrer Anna Pifarré.

Per aquest mateix accés entraran a partir d'avui els components de les quatres escales noves que comunicaran el vestíbul i els dos nivells intermedis. Aquesta operació, un veritable repte constructiu, és la que motiva el tancament de l'estació, ja que el moviment dels trams d'escales, eines i maquinària pesant a través del vestíbul i del nucli d'escales és incompatible amb el trànsit de passatgers, com es pot comprovar en les fotografies.

Com ja vam explicar, quan l'estació torni a obrir les portes, el 3 de setembre, les noves escales estaran en fase de muntatge i per tant encara no podran funcionar. Faltarà igualment substituir les altres dues escales, les que comuniquen les andanes amb el vestíbul intermedi inferior. L'obra, per tant, s'allargarà previsiblement fins al mes d'octubre, pel que fa a les quatre escales dels nivells intermedis,  i fins al gener de l'any vinent  per a les dues escales de les andanes.

Imatge
Retirada de l'escala número 5 un cop desmuntada per parts / Foto: TMB

Diferents moments del desmuntatge de les escales 3 i 4 / Fotos: TMB

Darrera modificació
dimarts, agost 14, 2018 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/completada-retirada-de-quatre-escales-mecaniques-de-lestacio-de-penitents