Autor
Redacció

Rebut i matriculat el primer Solaris elèctric de 18 metres de nova generació

S'accelera l'entrada de la flota d'autobusos de zero emissions que a mig termini ha de permetre la reconversió ambiental de la línia H16.

El primer Solaris Urbino 18 elèctric procedent de la fàbrica de Bolechowo, a Polònia, va arribar la setmana passada a Barcelona i ja està matriculat. Com es pot veure a les fotos, li ha correspost el número 8611 dins la flota de TMB.

Es tracta del primer dels tres cotxes d’aquest model adquirits per TMB en el concurs per subministrar vehicles 100% elèctrics de gran capacitat amb destinació a la nova xarxa de bus, una versió evolucionada respecte dels Solaris Urbino que han estat en règim d'arrendament, fent proves dins del projecte ZeEUS, entre el 2016 i el 2018.

En paral·lel, Irizar ha enviat dues de les quatre unitats del model elèctric de 18 metres contractades en el mateix concurs. Tots set cotxes seran d'emissió zero i càrrega ràpida per pantògraf, i estaran destinats a la línia H16 (Pg. Zona Franca - Campus Diagonal-Besòs), que ja compta amb estacions de càrrega en ruta als carrers Cisell i Eduard Maristany.

Imatge
Vista lateral del flamant Urbino 18 elèctric / Foto: TMB

Vista lateral del flamant Urbino 18 elèctric / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, agost 8, 2018 - 08:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/rebut-matriculat-primer-solaris-electric-de-18-metres-de-nova-generacio