Author
Redacció

Rebut i matriculat el primer Solaris elèctric de 18 metres de nova generació

S'accelera l'entrada de la flota d'autobusos de zero emissions que a mig termini ha de permetre la reconversió ambiental de la línia H16.

El primer Solaris Urbino 18 elèctric procedent de la fàbrica de Bolechowo, a Polònia, va arribar la setmana passada a Barcelona i ja està matriculat. Com es pot veure a les fotos, li ha correspost el número 8611 dins la flota de TMB.

Es tracta del primer dels tres cotxes d’aquest model adquirits per TMB (https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-compra-7-autobusos-electrics-articulats-amb-carrega-rapida-pantograf) en el concurs per subministrar vehicles 100% elèctrics de gran capacitat amb destinació a la nova xarxa de bus, una versió evolucionada respecte dels Solaris Urbino que han estat en règim d'arrendament, fent proves dins del projecte ZeEUS, entre el 2016 i el 2018.

En paral·lel, Irizar ha enviat dues de les quatre unitats del model elèctric de 18 metres contractades en el mateix concurs. Tots set cotxes seran d'emissió zero i càrrega ràpida per pantògraf, i estaran destinats a la línia H16 (Pg. Zona Franca - Campus Diagonal-Besòs), que ja compta amb estacions de càrrega en ruta als carrers Cisell i Eduard Maristany.


Vista lateral del flamant Urbino 18 elèctric / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, agost 8, 2018 - 08:49

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/rebut-matriculat-primer-solaris-electric-de-18-metres-de-nova-generacio