Autor
Oriol Pàmies

L'accés d'escúters homologats al bus i al metro es desenvolupa de manera satisfactòria

En els primers nou mesos de la prova pilot, impulsada per TMB, s'han acreditat 19 usuaris i s'ha verificat l'absència d'incidents.

Des del juny de l'any passat els escúters homologats poden accedir als autobusos i al metro de TMB, en el marc d'una prova pilot impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; l'Ajuntament de Barcelona; l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i la mateixa empresa operadora.

L'objectiu era afavorir l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col·lectiu. I s'ha aconseguit, ja que la comissió de seguiment del conveni ha constatat l'absència d'incidents en els primers nou mesos de vigència.

La prova havia d'arribar fins a finals del 2017 i donar pas a una regulació amb rang legal de les condicions d'accés dels escúters als transports públics amb efectes generals, en el nou Codi d'Accessibilitat. Però el retard en la tramitació d'aquesta norma ha fet que la comissió de seguiment hagi prorrogat el període de test.

Requisits de participació

Per a la participació en la prova pilot, les persones i els escúters que compleixin els requisits tècnics poden obtenir una acreditació personalitzada i una placa numerada de color lila, que expedeix l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. Aquest distintiu, que ha de ser ben visible sobre l'escúter, i el carnet individual els permeten l'accés a la xarxa de metro (8 línies amb 156 estacions, el 91% de les quals equipades amb ascensors) i a les 98 línies d'autobús de TMB en les mateixes condicions que els usuaris de cadires de rodes motoritzades.

Fins ara per aquest sistema s'han expedit 19 acreditacions per a persones usuàries d'algun dels 13 models d'escúters homologats per les seves característiques de maniobrabilitat i estabilitat. Posteriorment la comissió de seguiment n'ha homologat 6 models més, cosa que s'estima que permetrà doblar la xifra de beneficiaris a curt termini.

Darrera modificació
dijous, abril 12, 2018 - 08:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/lacces-descuters-homologats-bus-metro-es-desenvolupa-de-manera-satisfactoria