Autor
Redacció

Tramvies PCC dels anys 30, reformats i modernitzats, tornen a circular a Texas

Un total de sis tramvies vintage dels anys 30 estan sent remodelats i modernitzats per tornar a circular a la ciutat d'El Paso, a Texas, als EUA. Es tracta d'un projecte per tornar els llegendaris streetcars, que van deixar de funcionar el 1974, a l'ús diari per potenciar el sistema de transports públics d'aquesta puixant ciutat fronterera.

La peculiaritat d'aquesta acció de recuperació del tramvia és que s'ha fet amb autèntics cotxes tipus PCC construïts el 1937 per la St. Louis Car Company, que van circular primerament a San Diego, Califòrnia, i posteriorment, entre els anys 50 i 70, a El Paso mateix. L'estàndard PCC va donar lloc a diverses generacions d'excel·lents tramvies, entre els quals hi havia els que van arribar a Barcelona procedents de Washington el 1963, tal com vam explicar en els articles a l'Hora Punta i al nostre portal de notícies.

El sistema de tramvies retro farà un recorregut per dos itineraris circulars que sumen poc més de 7 quilòmetres i mig, amb 27 parades, i que unirà diferents punts d'interès com els centres comercials del centre, el centre de convencions, el districte d'entreteniment de Cincinnati o la Universitat de Texas a El Paso, entre d'altres. Només els vehicles són històrics, la infraestructura s'ha construït de nova planta.

Segons les autoritats locals que impulsen l'original projecte, els tramvies d'El Paso estaran llestos perquè els usuaris en puguin tornar a gaudir a finals del 2018. Fins aleshores es duran a terme diversos cicles de proves tècniques.

Darrera modificació
dimecres, novembre 14, 2018 - 09:33
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/tramvies-pcc-anys-30-reformats-modernitzats-tornen-circular-texas