Autor
Oriol Pàmies

Els assistents al Mobile 2018 han fet 227.000 viatges amb metro en quatre dies

El congrés tecnològic finalitza amb un balanç positiu de la mobilitat i la seguretat, i l’anunci de les dates de l’edició del 2019 de nou a Barcelona.

El dispositiu de transport de l'edició 2018 del Mobile World Congress (WMC) o Congrés Mundial del Mòbil ha funcionat satisfactòriament, segons han valorat els organitzadors després dels quatre dies de l’esdeveniment, que va tancar les portes ahir. TMB hi ha participat com a proveïdor preferent, a través de la línia 9 Sud i el conjunt de la xarxa de metro, els autobusos regulars que circulen per la Gran Via i les llançadores contractades per l’organització.

Entre els dies 26 de febrer i 1 de març, s’han registrat uns 227.000 viatges a la xarxa de metro validats amb la targeta T-esdeveniment, que els organitzadors de la GSMA van contractar a l’ATM per facilitar la mobilitat dels congressistes. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior.

La mobilitat en metro vinculada amb el Congrés del Mòbil s’estima que ha estat superior i pot haver comportat entre 60.000 i 70.000 viatges diaris addicionals, comptant els desplaçaments del personal dels serveis. El dia de més moviment va ser el dimarts 27, el segon del congrés.

La línia 9 Sud, principal porta d’entrada

La majoria d’aquest flux de viatgers va passar per la línia 9 Sud com a porta d’entrada i sortida al recinte firal de Gran Via, a l’Hospitalet. En aquesta línia, inaugurada el febrer del 2016 i que durant l'esdeveniment va reforçar-se amb un segon carrusel en les hores punta, el passatge va augmentar de l’ordre d’un 75%. L’estació de Fira, connectada al recinte per un passadís directe, va registrar entre 14.400 i 19.200 entrades, és a dir, entre set i deu vegades el seu moviment habitual en un dia feiner. També Europa / Fira va registrar increments d’afluència notables.

En el pla de la seguretat, Mossos d’Esquadra ha informat que en aquest Congrés del Mòbil s’ha aconseguit una reducció del 9,5% en els fets delictius, gràcies al bon funcionament del dispositiu de seguretat. TMB ha col·laborat en la difusió dels consells de prevenció a través dels canals de difusió propis, perquè els usuaris i els assistents al congrés es corresponsabilitzessin de la seguretat i adoptessin actituds proactives per evitar ser víctimes de furts.

Segons el balanç dels organitzadors, el Mobile World Congress 2018 ha rebut 107.000 assistents en la seva tretzena edició a Barcelona —xifres similars a les obtingudes en l'edició passada—, procedents de 205 països. La pròxima cita serà al matex lloc del 25 al 28 de febrer del 2019.

Imatge
Assistents al Congrés del Mòbil a l'estació Fira / Foto: Pep Herrero (TMB)

Assistents al Congrés del Mòbil a l'estació Fira / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
divendres, març 2, 2018 - 13:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/assistents-mobile-2018-han-fet-227000-viatges-amb-metro-quatre-dies