Autor
Redacció

El mapa de calories del metro de Barcelona que anima a caminar

El web de salut treated.com ha llançat una original adaptació del mapa del metro de Barcelona, afegint-hi les línies de tramvia i Ferrocarrils de la Generalitat, amb les calories que es cremen caminant entre estacions consecutives. Tot un estímul per incorporar els desplaçaments a peu als trajectes quotidians dels usuaris dels transports públics.

Els càlculs s'han fet tenint en compte el temps que triga una persona amb un pes mitjà (70 quilos), caminant a pas lleuger per la ciutat (4,82 km/h), entre parades successives de metro.

L'article aporta dades significatives. Baixar un parell de parades abans del destí i fer la resta del trajecte a peu té beneficis notables per a la salut. L'exemple exposat és el d'una persona que ha d'anar cada dia a l'estació de Passeig de Gràcia i que viatja en metro en la L3, sentit Trinitat Nova. Si baixa dues parades abans, a Liceu, i fa el trajecte d'anada i tornada de 15 minuts caminant fins a Passeig de Gràcia, crema durant la setmana laboral tantes calories com una sessió de gimnàs corrent en una cinta durant 35 minuts aproximadament.

Si t'ha agradat la versió del mapa de les calories del metro barceloní, també pots trobar-ne d'altres interessants al nostre portal de notícies, com el plànol segons la seva geografia real, què val llogar una habitació segons l'estació més propera, o el dels llocs més adients per estudiar segons la parada.

Darrera modificació
dilluns, març 7, 2022 - 16:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/mapa-de-calories-metro-de-barcelona-que-anima-caminar