Autor
Marta Franco

Premi Innova eVIA per la recerca en infoaccessibilitat al bus i al metro

‘Eliminant barreres en el transport públic’ és el títol del projecte pel qual la Fundació TMB ha obtingut el premi Innova eVIA 2016, juntament amb la Fundació Vodafone i l'ONCE.

Avui s’han donat a conèixer els guanyadors de l'edició 2016 dels premis Innova eVIA en una jornada a Madrid. TMB ha guanyat el premi Innova eVIA Projecte per la seva recerca en la millora de l'accessibilitat tant al metro com a l'autobús, a través de la innovació tecnològica.

Concretament, s'ha premiat el projecte tecnològic de recerca i desenvolupament (R+D) dut a terme amb l’ONCE i la Fundació Vodafone per facilitar l'ús del transport públic a persones cegues o amb baixa visió, en estacions de metro i parades d'autobús, mitjançant aplicacions en dispositius mòbils i balises de radiofreqüència (beacons). El passat febrer les tres institucions van presentar una versió de prova d’aquest sistema, amb una demostració pràctica, a l'estació de Fira de la línia 9 Sud de metro.

Els premis Innova, promoguts per una plataforma vinculada a l'Associació d'Empreses d'Electrònica, Tecnologies de la Informació, Telecomunicacions i Continguts Digitals (Ametic), distingeixen l'esforç i l'excel·lència científica i innovadora al sector de les TIC aplicades a la salut, l'accessibilitat i la vida activa i independent.

El certamen consta de dues categories, el premi Innova eVIA Pime, dedicat a aquells productes o serveis innovadors desenvolupats per petites o mitjanes empreses, que es trobin en una fase avançada de desenvolupament, i el premi Innova eVIA Projecte, dedicat a aquells productes o serveis innovadors desenvolupats en el si de projectes de R+D+I en cooperació que es troben en una fase avançada d'execució i desenvolupament.

Darrera modificació
divendres, octubre 28, 2016 - 08:19
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/premi-innova-evia-recerca-infoaccessibilitat-bus-metro