Author
Redacció

Els 90 anys del Transversal bé es mereixen un homenatge

Avui es compleixen 90 anys de la inauguració del primer tram del Ferrocarril Metropolità de Barcelona, popularment conegut com el Transversal. Per celebrar aquesta fita TMB organitza diverses activitats.

En el marc de la celebració del 90è aniversari del metro Transversal (https://noticies.tmb.cat/historia/transversal-metro-nonagenari), inaugurat oficialment i estrenat pels barcelonins el 10 de juny del 1926, s'estan portant a terme diferents actes de commemoració.

La primera activitat va tenir lloc el 4 de maig passat: la sortida del tren històric del 1924, en què es va recordar la gènesi i el naixement del Transversal (https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/passeig-nocturn-tren-historic-1924-record-transversal) (encara que el tren és representatiu del Gran Metro, l'empresa de la competència). Abans d'iniciar el trajecte, a Sagrada Família, els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer els principals trets d'aquell projecte, que va començar com a simple ferrocarril d'enllaç entre les Glòries i Sants i va convertir-se després en la columna vertebral del transport urbà més massiu de Barcelona.

Llibre monogràfic

El proper 15 de juny, al vestíbul principal de l'estació d'Universitat de les línies 1 i 2 de metro, tindrà lloc la presentació del llibre El metro Transversal de Barcelona 1926-2016, obra de Joan Alberich i Ramón Lascorz. L'acte, que se celebrarà a les 18 hores, serà presentat pel periodista i assagista Lluís Permanyer. Els assistents també podran veure una exposició de fotografies sobre el procés constructiu i la inauguració d'aquest metro nonagenari, segon a posar-se en servei després del Gran Metro, que ho va fer dos anys abans, el 1924.

Entre el juliol i el desembre, està previst vestir un tren de la sèrie 4000 amb motius decoratius del tren de la sèrie 100 i col·locar una exposició fotogràfica sobre el Transversal a les finestres. Els usuaris de la línia 1 del metro el veuran circular en servei convencional dins del carrusel.

Properament, els usuaris del metro que disposin d'un telèfon amb connexió a internet podran reviure com eren les estacions del tram commemorat (Bordeta - Catalunya) fa 90 anys, escanejant uns codis QR que s'instal·laran a les andanes d'aquestes estacions.

Els caps de setmana, l'empresa Cultruta també oferirà una visita guiada en el recorregut d'aquest tram.

El web de TMB informarà properament de tot el programa en un espai monogràfic.

Darrera modificació
dimarts, juliol 26, 2016 - 08:38

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/90-anys-transversal-be-es-mereixen-homenatge