Autor
Marta Espinosa

Les estacions més singulars de la L9 Sud: Aeroport T1 i Aeroport T2

Per primera vegada el metro de Barcelona té correspondència amb el transport aeri a l’aeroport. T’expliquem les particularitats de les estacions Aeroport T1 i Aeroport T2

És una de les grans novetats de l’esperada estrena de la L9 Sud: ja podem anar i tornar de l’aeroport amb metro. La connexió directa de la ciutat de Barcelona amb l’Aeroport del Prat en metro és  una realitat. La L9 Sud suma 15 noves estacions, dues de les quals donen accés a les terminals aeroportuàries T1 i T2. Precisament, aquestes estacions incorporen unes particularitats que les converteixen en singulars i úniques respecte a la resta d’estacions de la xarxa.

Per situar-nos, l’estació Aeroport T1 està construïda dins de la mateixa terminal, així l’usuari accedeix a la instal·lació directament sense necessitat de sortir al carrer. En canvi, l’estació Aeroport T2 està ubicada a l’exterior, al costat de l'estació dels trens de Rodalies.

Validació a la sortida

Una de les singularitats més destacades i visibles que tenen les dues estacions de l’aeroport són les línies de peatge (les màquines de portes lliscants de validació) instal·lades a la sortida. Fins ara, estem acostumats a trobar-les només a les entrades de les estacions. A Aeroport T1 i Aeroport T2 és obligatori que els usuaris validin els seus bitllets per poder sortir de l’estació. El motiu d’aquest tancament tarifari de sortida és que només s’hi accedeixi o se'n surti amb un títol dels que l'ATM ha designat com a vàlids.

En aquest sentit, totes dues estacions disposen de màquines automàtiques distribuïdores del bitllet especial aeroport, situades al vestíbul, abans de l’esmentada validació de sortida, per als usuaris que no l'hagin adquirit a l'inici del viatge. Les màquines de venda de l'exterior només venen títols vàlids per entrar en aquestes dues estacions.

Per primera vegada, a més, una estació, Aeroport T1, integra una caseta d'informació de Turisme de Barcelona, amb personal preparat per orientar els nouvinguts.

Senyalització especial a terra

La senyalització estàtica també incorpora alguna innovació que els usuaris habituals del metro advertiran. Es tracta de consells o avisos en forma de senyals al terra del vestíbul d’entrada i de sortida on s’adverteix l’usuari que per accedir o sortir d’aquella estació és necessari viatjar amb uns bitllets determinats. 

Si seguim el viatge, ja a les andanes, unes marques informen l’usuari del lloc d’espera idoni per facilitar la sortida i entrada al tren, indicacions molt útils en aquestes estacions que preveuen una alta afluència de passatge en determinats moments.

Imatge
Senyalització especial a l'andana d'Aeroport T1  / Foto: TMB

Màquines distribuïdores de títols al vestíbul d'Aeroport T1 / Foto: TMB

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/estacions-mes-singulars-de-l9-sud-aeroport-t1-aeroport-t2