Autor
Toni Bravo

El nou programa televisiu 'Mou-te per Catalunya' promou la mobilitat sostenible

El metro de Barcelona ha estat el protagonista d'un dels primers espais sobre la mobilitat responsable i l'ús eficient de l'energia, dins la sèrie que emet TV3 cada vespre a les 19.20 h.

Des de la setmana passada s'emet el nou espai de TV3 Mou-te per Catalunya, que busca informar, conscienciar i mostrar les diferents formes de viatjar de manera sostenible amb transports públics i privats de Catalunya. TMB ha col·laborat en la gravació de diversos episodis.

Una de les primeres emissions ha estat l'anomenada Mou-te amb metro. La càpsula comença fent un repàs molt breu de la història del suburbà de Barcelona amb fotografies de l'època. El programa accedeix al punt neuràlgic de la xarxa: el Centre de Control de la Sagrera, on es fa la supervisió de tota l'activitat del metro. En una curta entrevista, el director de la xarxa, Marc Grau, parla de l'estat actual del metro i del seu futur, de les línies convencionals i de les automàtiques.

La línia 9/10, referent mundial en metro automàtic

El reportatge continua a les línies 9 i 10, totalment automatitzades i adaptades a persones amb mobilitat reduïda, de la mà de Sergi Molina, tècnic d'operacions de línies automàtiques. Després de vuit anys de funcionament, les innovacions presents a les línies automàtiques del metro de TMB són un referent mundial en diversos àmbits, com ho demostra la visita de la delegació d'alt nivell de les agències responsables del transport públic a Silicon Valley per conèixer a fons un sistema de transport massiu avançat, amb vista a la construcció d'un sistema al seu territori.

La sèrie Mou-te per Catalunya consta de 26 càpsules de 5 minuts cadascuna, produïdes per Vulcania i presentades per Albert Brosa. S'emeten per TV3 de dilluns a divendres a les 19.20.

Els capítols emesos es poden recuperar a la plataforma de vídeos a la carta de Televisió de Catalunya.

Darrera modificació
dilluns, juliol 31, 2017 - 09:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nou-programa-televisiu-mou-te-catalunya-promou-mobilitat-sostenible