09.01.2017
Autor
Premsa TMB

La nova imatge del Barcelona Bus Turístic reforça l’autenticitat i la identificació amb la ciutat

Subtítol

La modernització del disseny coincideix amb una renovació de la flota que la fa encara més eficient i respectuosa amb el medi ambient. El bus turístic públic destina els seus beneficis a finançar el transport regular i la promoció turística de la ciutat.

Imatge
Frontal d'un dels nous busos turístics vestits amb la nova imatge / Foto: Pep Herrero (TMB)

L'equip del Barcelona Bus Turístic després de l'acte d'avui / Foto: Pep Herrero (TMB)

Modernització de la flota

La renovació de la identitat visual del Barcelona Bus Turístic coincideix amb la modernització de la seva flota d’autobusos de dos pisos, iniciada el 2016 amb els deu primers vehicles de 14 metres de longitud i un 35% més de capacitat al pis superior. TMB ha realitzat una segona comanda de deu vehicles més de característiques semblants, cosa que rejovenirà substancialment la flota, integrada per 77 vehicles.

Els nous autobusos de dos pisos han estat construïts amb xassís low entry de Volvo i carrosseria de Sercar (els deu següents seran d’Ayats). Els seus motors dièsel, de 263 kW, acrediten la màxima qualitat ambiental dins dels propulsors tèrmics Euro 6. Disposen de 83 seients (dels quals 69 al pis superior descobert) i una plaça per a cadires de rodes al pis inferior. Totes les places als vehicles nous disposen d’un connector USB per a la càrrega de dispositius mòbils, a més de les prestacions habituals: wifi gratuït de banda ampla, auriculars reciclables per seguir l’audioguia i facilitats per a persones amb pèrdua auditiva.

El Barcelona Bus Turístic dóna servei diàriament entre les 9 del matí i les 10 de la nit (l'última sortida de plaça de Catalunya és a les 19 hores a l’hivern i a les 20 hores a l’estiu), amb una freqüència que va dels 5 als 25 minuts, segons la línia i el període de l’any.

Informació en 16 idiomes

A bord de cada autobús viatja un informador de Turisme de Barcelona que atén les consultes dels clients durant el recorregut, l’explicació general del qual obtenen mitjançant el sistema d’àudio multilingüe (16 idiomes a escollir) individualitzat. Amb el mateix servei es proporciona al viatger la guia amb el detall de les parades de l'itinerari i el carnet de descomptes amb diverses ofertes culturals i d’oci.

Els últims deu anys, a més, s'ha posat en marxa una ruta nocturna, el Barcelona Night Tour, que permet descobrir les nits d’estiu de la Ciutat Comtal amb la llum i els colors dels monuments més característics, inclosa la Font Màgica de Montjuïc. Funciona, amb èxit notable les nits dels divendres, dissabtes i diumenges, de juny a setembre.

Valoració de notable i reconeixement internacional

Any rere any, el servei del Barcelona Bus Turístic obté opinions favorables dels seus usuaris (prop de dos milions), la gran majoria dels quals (85%) són estrangers, de 40 anys d’edat com a mitjana, que vénen a Barcelona amb avió per a una estada de lleure, amb la parella o bé en un grup de familiars o amics. El 64% visiten la ciutat per primera vegada i el 10% hi han arribat com a creueristes. Són dades d’una enquesta pròpia realitzada l’estiu del 2016, que també revela que els viatgers atorguen al Barcelona Bus Turístic una nota mitjana de 8,2 sobre 10, una elevada valoració que s'ha mantingut amb poques oscil·lacions al llarg dels últims 15 anys.

Les bones opinions i la disposició dels usuaris a recomanar-lo han fet que els últims quatre anys el Barcelona Bus Turístic hagi obtingut el títol d’excel·lència que expedeix el web internacional TripAdvisor. Això vol dir que el servei ha rebut una valoració mínima general de quatre punts (d'un màxim possible de cinc).

Darrera modificació
12.01.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/nova-imatge-barcelona-bus-turistic-reforca-lautenticitat-identificacio-amb-ciutat