Autor
Redacció

La previsió de la qualitat de l’aire, cada dia a les pantalles del MouTV

Creix la consciència sobre les conseqüències de la contaminació per a la salut dels ciutadans, i el transport públic de TMB, que és una eina per a una mobilitat més respectuosa amb el medi, se’n fa ressò.

Des d’avui la qualitat de l’aire serà un assumpte prioritari en la programació del MouTV, el sistema de videoinformació de TMB, que compta amb prop de 2.600 pantalles a les estacions de metro, trens, autobusos i centres d'atenció a l'usuari.

Cada dia s’integrarà als continguts de servei de MouTV una càpsula amb els nivells de contaminació atmosfèrica previstos per l’endemà a la ciutat de Barcelona, amb la mateixa regularitat que s’informa de la previsió del temps. El clip, de 15 segons, indicarà el nivell previst de diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules en suspensió menors de 10 micròmetres (PM10), els dos contaminants locals que més perjudiquen la salut de les persones, a partir de les dades facilitades per l’Ajuntament.

La càpsula de vídeo es difondrà en paral·lel a través de les xarxes socials de TMB, perquè els seguidors la puguin compartir amb els seus contactes. A més, MouTV inclourà de manera regular altres clips amb continguts divulgatius sobre la importància de la qualitat ambiental i les mesures que les institucions estan adoptant per millorar-la.

Algunes d’aquestes mesures s’implantaran aquest mateix any. L'1 de desembre del 2017 els vehicles de gasolina anteriors al 2000 i els dièsel anteriors al 2006 que no tinguin l'etiqueta de la DGT no podran circular a l'espai entre les rondes durant els episodis de contaminació. La restricció serà permanent a partir del 2020, i el 2025 s'ampliarà a certs municipis de l'àrea metropolitana.

Imatge
Captura del clip de previsió de la qualitat de l'aire / Font: MouTV

Darrera modificació
dijous, juny 1, 2017 - 11:46

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/previsio-de-qualitat-de-laire-cada-dia-pantalles-moutv