24.04.2024
Autor
Premsa TMB

TMB supera per primer cop en la seva història els 2,5 milions de validacions en un dia

Subtítol

La diada de Sant Jordi va marcar un rècord a la xarxa de metro convertint-se en el dia amb més validacions de la seva història, amb més d’1,8 milions de viatges

Ahir dimarts, 23 d’abril, la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va assolir un nou rècord històric de passatgers transportats en dia laborable, amb 2.544.000 validacions. La xarxa de metro també va marcar el seu històric de validacions en un dia laborable amb 1.804.000 validacions en totes les seves línies, entre les 5 del matí i les 12 de la nit. Aquesta xifra es va aconseguir a conseqüència de la captació de bona part de la mobilitat generada pel dia de Sant Jordi a Barcelona. De fet, TMB ja havia previst un augment considerable de passatge al metro i havia reforçat el servei amb més trens, fins a un 25% més de l’oferta respecte a un altre dia laborable, i amb un desplegament especial de personal i efectius de seguretat i neteja a les estacions del sector central de Barcelona. Pel que fa a bus, va registrar 740.000 validacions, adaptant diferents línies del seu recorregut per les múltiples activitats realitzades durant la diada al carrer.

La presidenta de TMB, Laia Bonetha posat en valor “la importància de tenir un sistema de transport públic eficient per absorbir l’increment de demanda en una jornada com la de Sant Jordi que es viu especialment al carrer” i ha recordat que “és un exemple més que la Barcelona del metro funciona” i, en aquest sentit, ha agraït “als i les professionals de TMB l’esforç per donar un servei de qualitat en uns dies clau per a la mobilitat de la ciutat”.

L’any passat, la diada de Sant Jordi també va assolir xifres rècord de viatgers però en dia festiu, amb 1.510.000 validacions entre metro i bus.

2023: Any de rècords a metro

La tendència a l’alça de l’ús de la xarxa de TMB ja es va mostrar amb les xifres del 2023, quan es va registrar el rècord històric de validacions en un any, arribant a més de 643 milions de viatges registrats. Aquesta xifra va suposar un augment del 3% respecte al 2019, que marcava el màxim fins llavors, i un 18% respecte al 2022.

Darrera modificació
24.04.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-supera-primer-cop-seva-historia-25-milions-de-validacions-dia