23.04.2024
Autor
Premsa TMB

TMB reforçarà el servei de transport públic durant la diada de Sant Jordi a Barcelona

Subtítol

Les línies de metro convencionals comptaran amb més personal i trens, mentre que els busos al centre de la ciutat adaptaran els recorreguts per la ‘superilla literària’

Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, demà dimarts 23 d’abril Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro per als desplaçaments fins als diferents actes que s’organitzen en aquesta tradicional jornada, especialment al centre de la ciutat. El servei de metro es reforçarà amb més trens a les línies convencionals a diverses franges horàries de la tarda, especialment a les línies 1, 2, 3 i 5, on es preveu que hi hagi més afluència d’usuaris. En torn a les 21 hores circularà fins a un 25% més d’oferta respecte al servei habitual de dia laborable. També s’ha preparat un desplegament especial de personal i efectius de seguretat i neteja a les estacions del sector central de Barcelona.

Respecte al transport de superfície, les múltiples activitats previstes per a la diada provocaran una ocupació de la via pública i espais tancats al trànsit que afectaran la circulació de les línies de bus de TMB en diverses zones al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut. Per exemple, al districte de Sants estaran afectades per la fira del llibre les línies de bus V5 i 115.

No obstant, les més importants alteracions es deriven de la ’superilla literària, l’ampli espai al cor de l’Eixample tancat a la circulació de vehicles que es forma amb tot el Passeig de Gràcia, entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via i entre els carrers de Balmes i de Pau Claris; un espai que aquest any també s’estén per tota la Rambla (de plaça Catalunya a Rambla Santa Mònica) i Gran de Gràcia. Les línies d’autobús afectades en aquest espai delimitat seran les següents: D50, H8, H10, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 52, 54 i les rutes vermella i blava del Barcelona Bus Turístic.

Des de TMB es recomana a la ciutadania que planifiqui el seu viatge amb suficient antelació. Per a més informació sobre les alteracions i recomanacions de transport públic es pot consultar la secció avisos de servei del web de TMB.

Darrera modificació
23.04.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-reforcara-servei-de-transport-public-durant-diada-de-sant-jordi-barcelona-0