Autor
Marta Espinosa

L'estació de metro d'Espanya de l'L1 estrena nous ascensors

Recentment s'han posat en servei dos nous ascensors i la passera d'intercanvi entre andanes de l'estació de la línia vermella, quedant adaptat l'itinerari per a persones amb mobilitat reduïda des del nivell de carrer fins a les andanes.

Aquesta setmana han entrat en funcionament dos nous ascensors i la passera d'intercanvi entre andanes a l'estació d'Espanya de l'L1 de metro. Juntament als dos ascensors més que havien entrat en funcionament amb anterioritat, així queda adaptat a persones amb mobilitat reduïda el recorregut des del nivell de carrer fins a les dues andanes (direcció Hospital de Bellvitge i direcció Fondo) d’aquesta línia. 

Aquesta millora forma part de les obres d’adaptació de l’intercanviador d’Espanya que porta a terme el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER.

L’intercanviador de plaça Espanya, que registra en conjunt més de 24 milions persones usuàries a l’any, està format per dues estacions de metro i una dels FGC. L’actuació en marxa consisteix en adaptar les estacions de l’L1 i l’L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.

Les obres estan en fase avançada d’execució; un cop ha entrat en funcionament la nova passera a l’L1, queden per executar la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de tres ascensors més a l’L3. Els treballs conclouran a finals d’any.

Actualment, estan adaptades 153 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 94% del total.

Es pot accedir a la nota de premsa emesa per Territori clicant en aquest enllaç.
 

Imatge
Vista zenital de la nova passera d'intercanvi d'andanes a l'estació d'Espanya L1 / Foto: Pep Herrero
Vista zenital de la nova passera d'intercanvi d'andanes a l'estació d'Espanya L1 / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Imatge
Ascensor a Espanya L1 que connecta la passera amb el nivell andana / Foto: Pep Herrero (TMB)
Ascensor a Espanya L1 que connecta la passera amb el nivell andana / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Imatge
Vista de la nova passera que connecta les dues andanes de l'estació Espanya L1 / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vista de la nova passera que connecta les dues andanes de l'estació Espanya L1 / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Darrera modificació
dijous, abril 11, 2024 - 11:58
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lestacio-de-metro-despanya-de-ll1-estrena-nous-ascensors