Autor
Marta Espinosa

Arriba la nova targeta sense contacte per als títols socials de l’AMB

La T-metropolitana substituirà en una primera fase la targeta rosa gratuïta i el passi d’acompanyant i posteriorment, la T-4 reduïda.

A partir de la setmana vinent, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a substituir progressivament la targeta rosa gratuïta i el passi d’acompanyant magnètics per la T-metropolitana, una nova targeta que funciona amb tecnologia sense contacte (contactless). Posteriorment, un cop es pugui carregar la T-4 als canals externs habituals (estancs, quioscos i establiments de travesses i loteries), l’AMB també substuirà la targeta rosa reduïda.

Amb aquest canvi, els tres títols socials multiviatge de l’AMB estaran disponibles en un suport de plàstic de color vermell que serà més fàcil i ràpid de fer servir. Els usuaris podran moure’s en transport públic pels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona més còmodament. Només hauran d’acostar la seva T-metropolitana a la pantalla dels lectors de tarjeta sense contacte que hi ha als transports i a les estacions, com es fa també amb la T-mobilitat.

Al llarg dels propers mesos, els usuaris que ja feien servir algun dels títols socials de l’AMB rebran automàticament la T‑metropolitana a casa. La nova targeta durà incorporat el mateix títol social que els usuaris tenien concedit i podran fer-la servir així que la rebin, perquè ja estarà activada. A l’anvers de la T-metropolitana s'identificarà per escrit el títol social que conté la targeta.

El suport és més resistent i, si es fa malbé, els usuaris en podran demanar un de nou. La targeta no caldrà renovar-la cada any, com es fa actualment, i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori. Durant un temps conviuran els sistemes nou i antic perquè el desplegament serà progressiu. Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran utilitzar el títol de sempre. 

El títol de 10 viatges T-4 es podrà carregar presencialment a les màquines de les estacions del metro i, quan estiguin disponibles, als canals externs habituals. Digitalment, i quan estiguin disponibles, es podrà carregar també amb les aplicacions de telèfon mòbil (Android i iOS) TMB App i AMB Mobilitat.

Més informació al web de l'AMB.

Darrera modificació
dijous, abril 4, 2024 - 14:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/arriba-nova-targeta-sense-contacte-titols-socials-de-lamb