19.03.2024
Autor
Premsa TMB

El 90% de la flota de bus de TMB ja permet l’accés per les dues portes davanteres

Subtítol

Els usuaris poden accedir indistintament per la primera i la segona porta en els vehicles de gran capacitat, que serveixen la majoria de línies d’autobús, per fer més àgils les parades.

A partir d’avui s’ha generalitzat l’accés per les dues portes de davant als autobusos de gran capacitat, és a dir, als articulats de 18 metres (de tres i quatre portes) i els estàndards de 12 metres (de tres portes), que representen més del 90% de la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), formada per més d’un miler de vehicles. Fins ara, l’accés es podia fer per les dues portes davanteres només en els models d’autobusos articulats de quatre portes i quedaven exclosos els cotxes de tres portes, que ara se sumen a la mesura. 

En canvi, queden exclosos de la mesura els autobusos que només tenen dues portes, on es manté l’accés únicament per la porta davantera, ja que la segona porta es per a la sortida. 

Com a conseqüència d’aquest canvi, s’han reubicat les validadores de T-mobilitat i s’han instal·lat a prop de totes dues portes. També s’ha adaptat la senyalització a les portes dels vehicles, que indiquen que els segons accessos són també d’entrada.

Imatge
Senyalització verda exterior al costat de la botonera que indica a l'usuari que s'hi pot pujar per aquesta porta / Foto: TMB
Senyalització verda exterior al costat de la botonera que indica a l'usuari que s'hi pot pujar per aquesta porta / Foto: TMB

 

Agilitzar el temps de parada

La normativa de l’accés generalitzada als autobusos pretén agilitzar l’embarcament del passatge, facilitar la circulació dins del bus i també evitar confusions a les parades. De fet, és una mesura que ja es va començar a implantar als cotxes amb més capacitat a l’any 2019 i que ara s’incorpora a gairebé tota la flota, en concret a 981 cotxes (361 articulats i 620 estàndards) i el midibusos de 10 metres amb tres portes.

Els models d’autobús que queden exclosos de la iniciativa són els midibusos de dues portes i els d’una porta, dels quals hi ha 65 unitats destinats a les línies de proximitat i de Bus del Barri.

Com és habitual, s’informa de la nova mesura pels canals digitals de TMB, com les pantalles de les parades de bus, les pantalles de l’interior dels busos, al web de TMB i a la TMB App, i als canals socials corporatius.

Darrera modificació
19.03.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/90-de-flota-de-bus-de-tmb-ja-permet-lacces-dues-portes-davanteres