Autor
Redacció

L'accés del carrer Badajoz de l’estació Glòries de l’L1 queda fora de servei durant 4 mesos

El tancament permetrà iniciar les obres d’ampliació del vestíbul de metro de l’estació de Glòries i la seva connexió amb el Disseny Hub Barcelona (DHub)

L’accés del carrer Badajoz de l’estació de metro de Glòries romandrà tancat des d’aquest dimarts 27 de febrer i durant els pròxims 4 mesos per poder dur a terme les obres d’ampliació del vestíbul de metro de l'L1 d’aquesta estació i la seva connexió amb el DHub. Durant aquest període quedaran operatius per als usuaris els accessos de l’avinguda Meridiana i plaça de les Glòries. 

Per oferir la màxima informació sobre aquesta incidència a la ciutadania es compta amb la presència de diferents informadors que des del passat divendres i fins al pròxim dimecres 28 de febrer són presents a l’estació de Glòries. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) també ha senyalitzat convenientment l’estació per tal d’indicar el tancament de la sortida del carrer de Badajoz. Recordem que totes les afectacions es poden consultar al web https://ajuntament.barcelona.cat/glories/mobilitat/ i al web de TMB.

Imatge
Plànol obres accés Badajoz. /Foto: BCN.CAT

Ampliació del vestíbul i connexió amb el DHub

Les afectacions són necessàries per dur a terme els treballs per ampliar el vestíbul de l’estació de metro de Glòries de l’L1 i realitzar la seva connexió amb l’edifici DHub. La zona de la plaça de les Glòries està vivint un important procés de transformació urbanística, amb actuacions com el parc de Canòpia- àmbit tramvia i la prolongació del tramvia per la Diagonal. Aquesta dinamització d’aquest espai de la ciutat, amb un previsible increment d’usuaris, i el nou traçat del tramvia, que trasllada les vies de la seva ubicació actual, ha generat una oportunitat per  dur a terme l’ampliació del vestíbul de l’estació de metro Glòries i un nou accés a l’edifici  del DHub.

L’estació de metro Glòries de l’L1 té 3 sortides: la del carrer de Badajoz, la de la plaça de les Glòries i la de l’avinguda Meridiana. Durant les obres de Glòries, l’accés que donava a la mateixa plaça (sortida Glòries) va quedar tancat i ara es torna a obrir per a ús ciutadà.

En aquest marc, i aprofitant els treballs del tramvia, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit tirar endavant aquesta intervenció. La comunicació de l’estació de Glòries amb el vestíbul del DHub es planteja com un ampli vestíbul, previ a l’accés de l’equipament. Correspon a l’accés que té més afluència d’usuaris (sortida cap a Sant Martí) i permetrà accedir directament des del metro a la planta 0 del DHub, i des d’allà al carrer Àvila.

També augmentarà la capacitat de l’accés i millorarà la seva funcionalitat, limitada actualment per un estret passadís i per l’existència a mig recorregut d’unes escales de baixada i pujada, que responen a la presència d’un prisma de telecomunicacions, el qual serà desviat amb el conjunt d’actuacions derivades de l’execució de les obres del tramvia.

La proposta consisteix en la creació d’un gran espai vestibular que connectarà amb el vestíbul existent de l’estació de metro mitjançant dues connexions i amb la planta 0 del DHub. La superfície resultant útil serà d’uns 500 m2 i construïda d’uns 600 m2.

El promotor del projecte ha estat l’Ajuntament de Barcelona i BIMSA, que és qui està tirant endavant la primera fase de les obres, corresponent a l’execució de l’estructura i de les instal·lacions de l’ampliació. Aquesta fase es va iniciar al setembre i durarà fins a l’estiu. El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha participat en la direcció del projecte, com a propietària de la infraestructura ferroviària, juntament amb TMB, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Disseny Hub de Barcelona (DHUB). Un cop finalitzada aquesta primera fase, el Departament de Territori, que actualment està redactant el projecte, durà a terme la remodelació global del vestíbul. Aquesta actuació completarà les obres actualment en curs i culminarà l’ampliació i millora d’aquest accés.

 

Darrera modificació
dimarts, febrer 27, 2024 - 14:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lacces-carrer-badajoz-de-lestacio-glories-de-ll1-queda-fora-de-servei-durant-4-mesos