Autor
Marta Espinosa

TMB participa en la iniciativa 'Feel the Zona Franca Power'

L'acció impulsada pel Consorci de la Zona Franca apropa a les noves generacions les empreses del polígon i la seva aportació a la societat quant a ocupació, innovació, igualtat de drets i sostenibilitat.  

Nens a bord d'un bus en una visita a una cotxera de TMB / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
tmb_ma_230524_098_20230530162613_133399_20240206105025_2.jpg
Download this file (254.77 KB)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a través del seu departament de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat, ha participat per segon any consecutiu en aquestes jornades de visibilització del talent femení de la mà del consorci de la Zona Franca, arrel del seu programa de dinamització i revitalització del polígon ‘Feel the ZF Power’.

El curs 2023-2024 es van fer dues visites amb alumnes de l’escola pública Ferran Sunyer del barri de Sant Antoni de Barcelona. Van tenir lloc l’octubre passat i els escolars van visitar algunes instal·lacions corporatives amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic, com a opció de mobilitat més sostenible.

Dues classes de sisè de Primària (en total uns 50 estudiants del centre) van visitar l’estació Foc de la línia 10 de metro, allà van aprendre de la mà d’una TOLA quina és la seva feina com a Tècnica Operadora de Línies Automàtiques i les particularitats de les línies sense conductor. Tot seguit van veure quines tasques s’hi fan en una gran cotxera de bus, en aquest cas la de Zona Franca, i se’ls hi van explicar les noves energies verdes i sostenibles que fan servir els autobusos més moderns de la flota de TMB. 

Visibilitzar la dona al sector industrial 

El Consorci de la Zona Franca va crear el 2020 el Consell de la Dona ZF, un organisme que té per objectiu visibilitzar el col·lectiu femení a l’àmbit industrial, afavorir la perspectiva de gènere i l’equiparació de drets. Aquest projecte compta amb el suport i implicació de directives d’empreses instal·lades a l’àrea de la Zona Franca, com TMB, representada per Raquel Díaz, directora de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat. 

Una de les iniciatives que ha impulsat el Consell de la Dona ZF és l’acció ‘Feel the ZF Power’, que apropa -sense biaix de gènere- als escolars de Barcelona i les noves generacions les empreses de la Zona Franca que formen part del Consell, donant a conèixer la seva aportació a la societat quant a ocupació, innovació, igualtat de drets i sostenibilitat. L’experiència divulgativa ‘Feel the ZF Power’ té 5 itineraris diferents (reciclatge, mobilitat, químic, logístic i d’economia 4.0), anualment hi participen prop de 20 empreses i uns 300 escolars de la ciutat de Barcelona.

Darrera modificació
dimecres, febrer 7, 2024 - 12:33
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-participa-iniciativa-feel-zona-franca-power