21.01.2024
Autor
Premsa TMB

Un atac d’uns 70 vàndals afecta el servei de les línies 4 i 2 de metro i deixa dos trens pintats

Subtítol

La nit de dissabte a diumenge un atac organitzat d’uns 70 vàndals ha deixat dos trens pintats i ha obligat TMB a aturar parcialment tant la línia 4 com la 2, durant uns 10 minuts aproximadament. La intervenció dels vigilants de seguretat de metro ha permès la identificació d’un dels vàndals

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha patit aquesta passada matinada de dissabte a diumenge un atac de gairebé 70 vàndals que han pintat dos trens diferents a les línies 4 i 2 del metro de Barcelona. La incidència ha generat aturades de 10 minuts a totes dues línies i requerirà d’un cost econòmic, que s’està avaluant, per tal de netejar i arreglar els desperfectes ocasionats. La intervenció dels vigilants de seguretat de metro ha permès la identificació d’un dels vàndals. A més, TMB presentarà una denúncia dels fets.

L’atac s’ha iniciat a Jaume I minuts abans de la 1 de la matinada,  uns 70 vàndals han entrat (alguns d’ells validant i altres saltant la línia de validació) i han accedit a un tren de l’L4 fins a Passeig de Gràcia, pel camí han vandalitzat l’interior del tren. Un cop a Passeig de Gràcia han pintat la part exterior del tren des de les vies, obligant a aturar l’L4 del metro, que ha donat un servei parcial durant d’uns 10 minuts aproximadament, sense funcionament entre Barceloneta i Verdaguer. Posteriorment els vàndals han accedit a l’L2 del metro a l’estació de Passeig de Gràcia, on han vandalitzat un segon tren i han obligat a fer també un servei parcial de la línia, que s’ha quedat 10 minuts sense funcionament entre les parades d’Universitat i Sagrada Família. Des de TMB lamentem les molèsties que hagin ocasionat als nostres usuaris i usuàries les dues parades del servei en les línies 4 i 2 ocasionades per aquest atac.  

En total, els vàndals han pintat dos trens i han generat desperfectes a les estacions Jaume I, Passeig de Gràcia i Universitat. La intervenció dels vigilants de seguretat de metro ha permès la identificació d’un dels autors de l’atac. A més, s’ha registrat un incident amb una passatgera a Passeig de Gràcia, que ha recriminat als vàndals la seva actuació, sense que la passatgera en qüestió hagi resultat agredida. 

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha condemnat aquests atac “que creen un perjudici a la ciutadania en quant al servei però també un cost econòmic de diners públics intolerable”. A més, ha anunciat que TMB “està ja posant en marxa noves mesures per mirar de minimitzar al màxim aquests atacs i les seves conseqüències”. La presidenta de TMB també ha volgut agrair als vigilants de seguretat del metro i a tot el personal de metro implicat, la seva intervenció i tasca en l’atac d’aquesta nit. 

TMB recorda que el vandalisme ferroviari és una activitat delictiva organitzada que acaba tenint un gran perjudici sobre les persones treballadores, provoca una despesa econòmica important i impacta als mateixos usuaris, en tant que eventualment obliga a aturar la prestació d’un servei essencial. 

Darrera modificació
21.01.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/atac-duns-70-vandals-afecta-servei-de-linies-4-2-de-metro-deixa-dos-trens-pintats