Autor
Redacció

Inaugurada a la ciutat de Lima la primera línia subterrània de metro del Perú

La fase inicial de la línia 2 del suburbà de la capital va entrar en funcionament el passat mes de desembre amb un primer tram de 5 quilòmetres 

El metro de Lima ha estrenat la segona línia de metro de la ciutat amb la principal novetat de tractar-se d’un traçat totalment soterrat. Fins ara, els habitants de Lima ja comptaven amb una línia única de metro que circulava íntegrament en superfície i que cobria un trajecte de més de 34 quilòmetres i 26 estacions.

El nou traçat cobreix un trajecte de 5 quilòmetres i recorre 5 estacions, en la que es la primera fase d’una línia que oferirà un servei més segur i sostenible a la seva ciutadania. Un cop finalitzat tot el projecte, el nou traçat subterrani passarà a tenir fins a 27 estacions i a cobrir un trajecte de 27 quilòmetres. 

Menys temps, més eficiència

A l’igual que altres ciutats, Lima no és aliena als problemes de trànsit i els trajectes aparentment curts en superfície, suposen un mal de cap diari per als seus ciutadans. Si la línia 1 ja va aconseguir en el seu moment reduir els temps de desplaçament, la línia 2 promet esdevenir tota una evolució en aquest sentit. El primer traçat de 5 quilòmetres ja ha aconseguit rebaixar els temps de desplaçament entre les estacions d’origen i final, i recorre en 7 minuts un desplaçament que en transport de superfície es feia en 35 minuts. Pel que fa a la totalitat del projecte, aquest preveu recórrer les 27 estacions en 45 minuts, per un trajecte que actualment representa un dispendi de 2 hores i mitja.

Cal destacar que en tractar-se d’una zona amb una alta càrrega d’activitat sísmica, la nova línia subterrània s’ha dissenyat d’acord amb les condicions geològiques de la ciutat i està preparada per resistir sismes de fins a magnitud 9 a l’escala de Richter. 

Trens de signatura italiana

Els trens per la nova línia 2 han estat subministrats per Hitachi Rail Itàlia i estan composats per 6 cotxes. Tenen una longitud de 108 metres i una amplada de 2,85, i poden transportar fins a 166 viatgers asseguts i 1.105 dempeus. La velocitat màxima es de 90 Km/h. Les unitats estan connectades entre si i venen equipats amb càmeres de videovigilància, sistemes d’informació a l’usuari i climatització. També venen equipats amb les darreres mesures de seguretat en el que fa referència als incendis, així com ubicacions accessibles per persones amb mobilitat reduïda. 

Pel moment, els trens disposen de personal de conducció tot i que la línia es vol automatitzar en un futur. Es per això que les andanes ja compten amb un sistema que disposa de portes automàtiques i que permet aturar el tren de manera sincronitzada amb l’obertura de les mateixes, evitant en tot moment que les persones usuàries tinguin accés a la zona de vies.  

Darrera modificació
dimarts, gener 23, 2024 - 10:44
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/inaugurada-ciutat-de-lima-primera-linia-subterrania-de-metro-peru