Autor
Redacció

Més de 3.800 aspirants a la primera fase de proves per accedir a les borses de treball de TMB

L’àrea de bus ha convocat 350 places per a personal de conducció de les quals en reserva 140 per a dones, mentre que a metro s’han convocat 120 places per l’ampliació de la borsa d’agents d’atenció al client

3.858 persones estaven convocades aquest passat dimecres al recinte de la Farga, a l’Hospitalet, per realitzar la primera fase de proves del procés que dona accés a una de les places ofertades per TMB amb l’objectiu d’ampliar les borses de treball a les àrees de bus i metro. Els aspirants sortien d’una fase inicial de rebuda de candidatures a la que es van presentar 5.468 persones.  

L’objectiu de la selecció és la de cobrir 350 places de conducció per ampliar la borsa de conductors/es a l’àrea de bus, de les quals n’hi ha 140 reservades per a dones, i 120 places per l’ampliació de la borsa d’agents d’atenció al client a la xarxa de metro. 

La convocatòria permetrà, doncs, incrementar el nombre de professionals que es quedaran a la borsa de treball per incorporar-se quan les necessitats del servei ho requereixin. 

Impuls del talent femení a bus

La convocatòria del procés d’ampliació de la borsa de conducció per a bus, xifrada en 350 places, reserva un 40% de les mateixes per a dones amb l’objectiu d’assegurar la igualtat de tracte i d’oportunitats, prevenir qualsevol mena de discriminació per raó de gènere que es pugui donar i impulsar el talent femení per transformar un sector eminentment masculinitzat. Ja en la darrera convocatòria realitzada en aquest sentit, un 26% de les noves incorporacions van ser dones, augmentant la xifra de conductores fins a les 360. 

Les proves, a les que estaven convocades 1392 persones, es van iniciar amb els tests d’avaluació psicotècnica i de personalitat. La segona fase del procés passa per les proves d’avaluació competencial, i que en el cas de bus, consisteixen en una prova de competència personal i una de conducció. Finalment, les persones admeses seran ordenades segons la puntuació obtinguda en una llista que no podrà superar les 350 places i que donarà pas a l’inici del sistema de contractació. 

Més agents d’atenció al client per metro

Per a les proves de metro hi havia convocades un total de 2466 persones, de les quals 120 s’incorporaran al final del procés a una borsa d’agents d’atenció al client. Les funcions laborals del col·lectiu abracen diferents tasques de suport i atenció entre les quals es troben la conducció i maniobra dels trens, o l’atenció a les persones usuàries de la xarxa. 

En aquest cas, les proves es van inciar amb exàmens d’avaluació psicotècnica i de personalitat, i continuen amb una segona fase d’avaluació competencial. A partir d’aquest punt, i segons les qualificacions obtingudes, els aspirants seleccionats inicien un procés de contractació que dona pas a un curs de formació. Aquest curs inclou un examen final del reglament de circulació de Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona, que s’ha de superar per accedir com a personal de la borsa.

Darrera modificació
divendres, gener 19, 2024 - 11:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/mes-de-3800-aspirants-primera-fase-de-proves-accedir-borses-de-treball-de-tmb