04.01.2024
Autor
Premsa TMB

Transport públic per a la Cavalcada de Reis 2024 de Barcelona

Subtítol

TMB recomana el metro per als desplaçaments demà divendres 5 de gener a la tarda i al vespre

Amb motiu de la celebració de la Cavalcada de Reis 2024 de Barcelona, així com d’altres cavalcades i actes similars en diversos barris de la ciutat i municipis de l’àrea metropolitana, demà, divendres 5 de gener, a la tarda i al vespre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en els desplaçaments als llocs on es faran les diferents activitats programades. No s’hi preveuen aforaments limitats.

A causa dels esmentats esdeveniments es restringirà el trànsit als vehicles privats i hi haurà afectacions en el recorregut de la gran majoria de línies d’autobús, que seran limitades o desviades entre les 16 i les 21.30 hores, aproximadament. És per això que el metro serà el transport idoni per a facilitar la mobilitat de la ciutadania.

Els Reis d’Orient arriben un any més per mar i, un cop instal·lats Ses Majestats i el seu seguici a les carrosses, inicien la Cavalcada aproximadament a les 6 de la tarda. El recorregut, igual al de l’any passat a causa de les obres de la Via Laietana, s’inicia a l’avinguda del Marquès de l’Argentera per pg. de Colom, av. Paral·lel, ronda de Sant Pau, mercat de Sant Antoni, carrers Comte d’Urgell i Sepúlveda per reprendre l’av. Paral·lel, pl. d’Espanya i av. Reina Maria Cristina, finalitzant a la Font Màgica de Montjuïc cap a un quart de deu de la nit. Es recomana el metro per accedir-hi.

Metro fins a les 2 de la matinada divendres

Per facilitar els desplaçaments de la ciutadania, per demà divendres 5 de gener s’ha programat a les línies convencionals de metro, és a dir, les línies 1, 2, 3, 4 i 5, l’oferta de dia laborable lectiu. A més, es mantindrà el nombre de trens en circulació per mantenir freqüències fins a la finalització de l’esdeveniment, especialment a les línies 1, 2, 3 i 4, que compten amb estacions coincidents amb el recorregut de la Cavalcada. La línia més reforçada serà la línia 2, amb un 19% més de trens respecte a l’oferta de servei habitual. La xarxa de metro funcionarà demà, divendres 5 de gener, fins a les 2 de la matinada, pel fet de ser vigília de festiu. Demà passat, dissabte 6, dia de Reis, el metro funcionarà de forma ininterrompuda durant tota la nit.

El metro es reforçarà també amb més personal d’atenció al públic, neteja, manteniment i seguretat a les estacions més concorregudes durant la celebració de la Cavalcada, com Ciutadella | Vila Olímpica (L4), Barceloneta (L4), Drassanes (L3), Paral·lel (L2 i L3), Sant Antoni (L2), Poble Sec (L3), Espanya (L1 i L3), Rocafort (L1), Urgell (L1) i Universitat (L1 i L2). En totes elles hi haurà efectius per ordenar els fluxos de passatge i adoptar restriccions si fos necessari.

Autobusos històrics en la desfilada reial

Com ja és habitual, TMB participa activament en aquest esdeveniment que tanca la campanya nadalenca. A més de la col·laboració indispensable de diversos conductors i tècnics voluntaris, quant a material mòbil TMB aporta autobusos de dos pisos del Barcelona Bus Turístic i les plataformes mecàniques de diverses carrosses que desfilaran a la Cavalcada, així com tres autobusos històrics de la Fundació TMB: el Dodge Brothers 240 (1940), l’Aclo Regent III de dos pisos (1948) i el Chausson 59 (1955).

Per conèixer totes les alteracions i recomanacions de transport públic per anar a la Cavalcada de Reis 2024 de Barcelona, la principal, i també a les cavalcades dels diferents barris, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació
04.01.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-cavalcada-de-reis-2024-de-barcelona