02.01.2024
Autor
Premsa TMB

TMB treu a concurs la seguretat privada del Metro per als propers quatre anys, amb un pressupost de 143 milions d’euros

Subtítol

La licitació  preveu que es contractin més de 5 milions d’hores de servei, equivalent a la contractació de més de 750 vigilants

TMB ha tret a concurs la vigilància de les 165 estacions de metro distribuïdes al llarg dels 127 km de xarxa de les 8 línies, així com la vigilància de tots els trens, dels tallers, les cotxeres i altres dependències i edificis de la xarxa de Metro i de TMB

 Amb aquesta nova contractació es pretén garantir la seguretat de les persones usuàries, les persones treballadores i les instal·lacions de la xarxa de Metro de Barcelona per la qual circulen diàriament 1,5 milions de persones.

La licitació per a la contractació de la vigilància de la xarxa de Metro compta amb un pressupost de 143 M€ i una durada de 4 anys amb possibilitat d’una pròrroga d’un any addicional.  En la licitació està previst que es contractin més de 5 milions d’hores de servei distribuïdes al llarg dels quatre anys del contracte, el que equival a la contractació de més de 750 vigilants.

La licitació contempla un increment en el nombre d’hores contractades d’aproximadament un 4,5% respecte al contracte anterior, que permetrà reforçar els efectius necessaris per a garantir la seguretat des dels accessos de cadascuna de les estacions fins a nivell de via: vestíbuls, passadissos, andanes, escales, ascensors, cotxeres, tallers, entre altres dependències, incloent-hi les zones d’instal·lacions que tinguin accés restringit. La vigilància dels trens es duu a terme tant dins dels mateixos trens com des de les andanes. 

A més de la cobertura ordinària de seguretat, aquest contracte permetrà reforçar també els efectius necessaris per a fer front a grans esdeveniments culturals, esportius i festius, així com oferir suport a la intervenció i control de títols de transport.

Aquest nou contracte substituirà l’actual, que va ser signat l'any 2018, i està estructurat en 8 lots, que donen cobertura a les estacions i trens de la xarxa de Metro de Barcelona, dependències i instal·lacions ferroviàries, atenent les incidències i necessitats que puguin sorgir tant durant les hores de servei de Metro, tant diürn com nocturn, i també en les franges horàries sense servei.

Els serveis contractats treballaran, com es fa sempre, de manera coordinada i complementària amb les forces i cossos de seguretat en les seves tasques de prevenció i actuació davant de fets delictius i altres actes incívics, prestant també servei als controls d’accessos dels edificis corporatius i vetllant per la seguretat de les persones usuàries i treballadores de la xarxa de Metro. 

Enguany, Metro de Barcelona ha experimentat un record històric de validacions, amb un creixement d’un 7% de passatge sobre l’any 2019, consolidant el reforç de l’oferta de transport durant els últims 4 anys per proporcionar un transport de qualitat als 1,5 milions de persones que en dies feiners escollin fer els seus desplaçaments en Metro de Barcelona.

 Amb aquesta licitació es dona continuïtat al model de gestió implantat al Metro de Barcelona per donar resposta a aquests reptes de mobilitat i a les noves necessitats, en un context d’alta complexitat, tot en compliment de la normativa de seguretat vigent i d'acord també amb les condicions establertes en el conveni col·lectiu estatal per a les empreses de seguretat pel període 2023-2026.

 

Darrera modificació
02.01.2024
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-treu-concurs-seguretat-privada-metro-propers-quatre-anys-amb-pressupost-de-143