Autor
Redacció

L'ATM aprova ampliar la bonificació per a la T-usual i la T-jove fins al 50%

El transport públic mantindrà els descomptes dels abonaments amb la mateixa reducció del 50% iniciada el setembre de 2022, després que l’Estat hagi confirmat la seva aportació del 30%.

L’ATM de Barcelona ha acordat de nou mantenir finalment els descomptes del 50% en els abonaments (T-usual i T-jove), després que l’Estat hagi confirmat la seva aportació del 30%. D’aquesta manera continuaran les mateixes bonificacions per a l’exercici 2024 -incloent els títols per a famílies Monoparentals i Nombroses i per a persones en situació d’atur.

Pel que fa al preu general de les tarifes, es manté l’increment del 6,75% aprovat el passat 19 de desembre per l’ATM de Barcelona, per compensar diferents factors econòmics del context actual com la pujada de preus generalitzada d’aquests darrers anys (prop del 15% d’IPC acumulat des de 2019), o la forta descompensació financera dels operadors per l’efecte de la Covid19. L’actualització de tarifes, a més, es produeix després de tres anys de contenció dels preus del transport públic, de diverses millores en les prestacions dels títols socials, millora de l’oferta, la renovació i l’ampliació del material mòbil i la renovació tecnològica del sistema de transport públic, amb nous costos associats.

Els nous preus entraran en vigor el 15 de gener


Els títols amb els nous preus aprovats avui es podran adquirir a partir del 15 de gener de 2024, fet que comportarà un allargament de la caducitat de tots els títols comprats abans del 14 de gener fins al 30 d’abril per tal de permetre el màxim aprofitament dels títols per part de les persones usuàries.


En el cas de la T-verda i la T-16 mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.
Pel que fa als títols encara vigents de 2022 que van prolongar la seva validesa tot aquest darrer any, caducaran el 31 de desembre de 2023.

Imatge
Tarifes 2024. /Foto: ATM
Darrera modificació
divendres, desembre 29, 2023 - 14:16
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/latm-aprova-ampliar-bonificacio-t-usual-t-jove-fins-50