Autor
Redacció

TMB s’adhereix com a soci industrial a la plataforma de cooperació per la mobilitat urbana CARNET

Participarà activament en la promoció i en la realització d’activitats de recerca i innovació que busquen enfortir el sector de la mobilitat al territori

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha signat un acord de conveni amb la plataforma CARNET amb l’objectiu de donar suport i participar d'aquest projecte que és un referent pel que fa a la producció d’idees, investigacions i recerca en mobilitat urbana. 

Així, el departament d’Innovació i transformació digital de TMB participarà mitjançant la plataforma amb altres empreses del sector compartint entre d'altres, xarxes de treball per a la captació de finançament internacional, l’exploració d’activitats i projectes centrats en mobilitat o l’atracció i retenció de nous talents.

TMB se suma així a altres operadors com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o TUGSAL, que ja formen part de la iniciativa CARNET.

Un soci actiu

L’adhesió a la plataforma permetrà a TMB participar-hi també amb veu pròpia, i amb l’opció de proposar la realització de determinats projectes d’investigació i desenvolupament inclosos en l’àmbit de la mobilitat urbana. A més, TMB rebrà informació proactiva sobre propostes potencials i iniciatives de projectes competitius —com Horizon Europe o EIT Urban Mobility— que puguin generar-se des de CARNET, facilitant-ne la implicació i participació. 

L’aspecte formatiu també estarà contemplat en aquesta cooperació gràcies a la col·laboració en la definició d’accions de formació especialitzada o a la identificació de talent universitari de futur a través de programes institucionals dirigits a alumnes, graduats i doctorats en matèria de mobilitat. TMB també podrà desenvolupar accions d’innovació oberta que es puguin dur a terme conjuntament amb altres empreses de la plataforma o amb integrants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La informació i participació en els esdeveniments de treball en xarxa impulsats per CARNET en l’àmbit nacional o internacional, serà un altre dels camps que es veuran potenciats per aquesta filiació de TMB.

Aquesta associació significa doncs un compromís col·lectiu per dur la innovació del transport públic a un nou nivell, fomentar la mobilitat sostenible, i garantir que Barcelona i Catalunya romanen a l'avantguarda de les solucions de transport.

8 anys impulsant la mobilitat

CARNET es va fundar l’any 2015 gràcies a la unió de les firmes comercials SEAT, VOLKSWAGEN, i de la institució pública d’investigació i educació de la UPC, Barcelona TECH. Es tracta d’un laboratori d’idees de ciència i tecnologia del transport i l’automoció centrat en la mobilitat urbana. Amb seu a Barcelona, la seva ambició és convertir-se en un referent en aquest àmbit, en estreta aliança amb el seus homòlegs europeus. TMB suma doncs noves convergències per fer front de manera conjunta als desafiaments que proposa la mobilitat del futur. 

Darrera modificació
dimecres, desembre 27, 2023 - 11:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-sadhereix-com-soci-industrial-plataforma-de-cooperacio-mobilitat-urbana-carnet