Autor
Marta Espinosa

Conta-contes infantil al metro, una activitat del ‘Mou-te per la lluita contra la leucèmia'

Alumnes de primària han escoltat atentament la lectura del conte infantil ‘El bebè forçut’ editat per la Fundació Carreras al vestíbul de l'estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4. L'acció s'emmarca la causa solidària escollida pels treballadors i que enguany es dedica a conscienciar i sensibilitzar sobre les malalties oncològiques de la sang.

Ahir dijous, 14 de desembre, al matí, el vestíbul de l’estació de metro de Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4), va acollir un conta-contes infantil. Es tracta d’una activitat de la campanya 'Mou-te per la lluita contra la leucèmia i les malalties oncològiques de la sang', una acció emmarcada en la iniciativa, 'Tria la teva causa'. 

Nenes i nenes de segon i tercer de primària de l’escola pública Torrent d’en Melis del barri del Guinardó van assistir al conta-contes. Es va fer una lectura del llibre ‘El bebè forçut’ editat per la Fundació Josep Carreras que explica què és la leucèmia des de la visió d’un nen/a malalt. A continuació, els infants van participar en un dinàmic joc de cercar les diferències d’una de les il·lustracions del conte.

El conte infantil 'El bebè forçut' explica la història del Gabriel i la seva mare, l’Almira; un relat ple d’esperança i superació d’un petit lluitador contra la leucèmia explicat des de les dues cares de la mateixa moneda. Està escrit per Frank Pebrett i Alexandra Carpentier i les il·lustracions són de Cinta Arribas. 

Més activitats per lluitar contra la leucèmia

Recordem que fins a finals de desembre, a l'estació de metro de Diagonal (enllaç entre L5 i FGC) es pot veure una exposició divulgativa de la Fundació Josep Carreras. Dilluns 18 de desembre al matí, la presidenta de TMB i primera tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, inaugurarà la mostra i presentarà la iniciativa de TMB i la Fundació Josep Carreras: ‘Mou-te per la lluita contra la leucèmia’.

A més, dimarts 19 de desembre, de 16 a 19 hores, hi haurà una acció de captació de donants de medul·la òssia, un gent tant important com necessari per salvar vides. A les 17 hores, es farà una xerrada-col·loqui titulada ‘Un match x una vida’ a càrrec de Felipe Macias, metge i doctorat en Biomedicina que treballa al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) gestionat per la Fundació Josep Carreras. Macias explicarà amb un to proper i entenedor en què consisteix la donació de medul·la òssia. El trasplantament de de moll de l'os és l'única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang. 

Cada any, els treballadors de TMB escullen una fita solidària, que en aquest cas, va adreçada a visibilitzar la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. Conjuntament amb la Fundació Josep Carreras ens mou d’aconseguir que la leucèmia i la resta de malalties oncològiques de la sang siguin, algun dia, 100% curables.  

 

Imatge
Portada del conte 'El bebè forçut' editat per la Fundació Josep Carreras / Foto: Pep Herrero (TMB)
Portada del conte 'El bebè forçut' editat per la Fundació Josep Carreras / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Imatge
El conte infantil explica que és la leucèmia des de la visió d’un nen/a malalt / Foto: Pep Herrero (TMB)
El conte infantil explica que és la leucèmia des de la visió d’un nen/a malalt / Foto: Pep Herrero (TMB)
Darrera modificació
divendres, desembre 15, 2023 - 09:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/conta-contes-infantil-metro-activitat-mou-te-lluita-contra-leucemia