Autor
Redacció

TMB testeja un innovador minibús elèctric del fabricant gallec UNVI

El model ec24s mesura 7 metres i pot muntar bateries d’entre 144 i 298 KWh d’energia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat avui les proves d’un nou model de minibús elèctric fabricat íntegrament per l’empresa gallega amb seu a Ourense, UNVI. Aquest vehicle, batejat amb el nom d’ec24s, presenta conceptes força innovadors, ja no només en el seu disseny, sinó també en els aspectes relacionats amb la seva enginyeria.

Imatge
El model ec24s d'UNVI. /Foto: Pep Herrero

El minibús mesura 7 metres de llarg i destaca el diàmetre de les seves rodes que són iguals que les d’un bus de 12 metres o un articulat. Aquest fet presenta dos grans avantatges: la primera és que facilita la gestió de l’estoc de rodes, ja que no calen pneumàtics especials per aquest vehicle, i la segona, que redueix el coeficient de rodadura optimitzant-ne el consum de manera significant. D’igual manera, i respecte a l’arquitectura de l'ec24s, destaca la posició del lloc de conducció per davant del primer eix. Aquest fet atorga al personal de conducció la mateixa sensació que provoca dirigir un vehicle de 12 metres proporcionant un espai de treball més ampli que el d’un minibús tradicional.

Una altra de les característiques més destacades del model la trobem en la seva capacitat, força elevada i homologable per fins a 40 passatgers.

Imatge
El model ec24s d'UNVI. /Foto: Pep Herrero

Bateries extraordinàries

Pel que fa a l'enginyeria despunta la capacitat de les seves bateries. Aquest minibús elèctric pot equipar models d’entre 144 i 289 kWh d’energia, el que suposa un augment respecte a les bateries de 126 kWh equipades normalment en aquests minibusos elèctrics. 

Aquest prototip iniciarà la fabricació en sèrie a mitjans de 2024.

Darrera modificació
dimarts, desembre 12, 2023 - 15:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tmb-testeja-innovador-minibus-electric-fabricant-gallec-unvi