Autor
Redacció

Dubai fa públics els seus plans per construir una nova línia de metro de 30 quilòmetres

Oferirà connexió directa amb l’aeroport Internacional i disposarà de 14 estacions de les quals set seran elevades

Els Emirats Àrabs Units han explicat recentment com serà la nova línia de metro a la ciutat de Dubai. Aquesta nova ruta tindrà una llargada de 30 quilòmetres i unirà zones clau de la capital de l’emirat gràcies a les seves 14 noves estacions. 

La nova infraestructura completarà el projecte estratègic de la ciutat en matèria de transport públic que es ve desplegant des que el 2009 s’inaugurés la primera línia de metro. Així, la línia blava se sumarà a les línies vermella i verda ja existents, i al tramvia de Dubai, donant com a resultat una xarxa ferroviària de 131 quilòmetres de ruta i 78 estacions. 

Més trens

El nou projecte ha previst un contracte per al subministrament de fins a 28 trens i la construcció d’un dipòsit amb capacitat de fins a 60 combois. Un cop finalitzada, la flota total del transport públic de Dubai comptarà amb 168 trens —157 del metro i 11 del tramvia—. 

El nou trajecte serà totalment automatitzat i passarà per una zona amb poc més d’1 milió d’habitants amb l’objectiu de transportar uns 320.000 passatgers al dia. Cal destacar que la meitat del traçat serà de caràcter subterrani, amb túnels que es trobaran fins a 70 metres sota terra, i que de les 14 estacions, set seran elevades i tres serviran com a zona de transbord amb les altres línies. 

Segons el pla establert, les perforacions començaran el 2025 i la línia preveu estar llesta el 2029. Tot això després d’aprovar un pressupost de 18.000 milions de dírhams, el que equival a uns 4.000 milions d’euros. 

   

Darrera modificació
dilluns, gener 15, 2024 - 10:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/dubai-fa-publics-seus-plans-construir-nova-linia-de-metro-de-30-quilometres