Autor
Redacció

Adjudicades les obres d’adaptació de l’estació Ciutadella-Vila Olímpica de la línia 4

S’instal·laran tres ascensors i s’elevaran les andanes per ajustar-les a l’altura dels trens

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació Ciutadella- Vila Olímpica de la línia 4 de metro. Els treballs consistiran en l’adaptació de la instal·lació a persones amb mobilitat reduïda i s’executaran en un termini de 19 mesos. L’obra s’ha adjudicat per un import final de 5,8 milions d’euros. 

Les obres començaran durant aquest hivern i preveuen la instal·lació de tres ascensors per connectar les dues andanes amb el nivell del carrer. Un dels ascensors anirà fins al vestíbul mentre que els altres dos connectaran aquest espai amb les dues andanes. Per accedir als ascensors des del vestíbul, es construirà una passarel·la per sobre de les vies. 

A banda dels elevadors, també es millorarà l’accés als trens amb el recrescut de les andanes per poder-les ajustar a l’alçada dels combois. D’altra banda, també s’implantarà un itinerari amb paviment podo-tàctil diferenciat a tota l’estació per a facilitar els recorreguts de les persones amb discapacitat visual. Amb aquesta adaptació ja seran 154 les estacions accessibles, el que suposa que un 93% de la xarxa de metro estarà adaptada. 

Darrera modificació
dilluns, desembre 11, 2023 - 11:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/adjudicades-obres-dadaptacio-de-lestacio-ciutadella-vila-olimpica-de-linia-4