Autor
Marta Espinosa

TMB se suma al manifest conjunt que commemora el Dia Mundial de la Sida 2023

El Departament de Salut de la Generalitat lidera el comunicat conjunt on hi participen nombroses entitats i empreses per fer èmfasi en la importància que té la participació de tota la societat en la resposta enfront del VIH, coincidint amb el dia internacional de la malaltia.

Enguany, sota el lema 'Reforcem el compromís', i amb motiu de la commemoració l'1 de desembre del Dia Mundial de la Sida, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya lidera un manifest recordant i donant suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH.

Aquest manifest, al qual s’ha adherit Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) juntament amb més de 130 entitats públiques i privades de Catalunya, totes elles adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb la sida.

Fa més de 40 anys que es van diagnosticar els primers casos d’una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 84 milions de persones arreu del món. A Catalunya, actualment hi ha al voltant de 33.000 persones que viuen amb el VIH. La comunitat internacional ha assumit el compromís de posar fi a l’epidèmia del VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030. Catalunya està alineada plenament amb aquest objectiu, que forma part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

Els avenços científics i socials han millorat la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb VIH i la implementació de noves eines com la profilaxi pre-exposició està contribuint a reduir el nombre de casos diagnosticats. Tot i això, s'ha de continuar treballant per aconseguir eliminar la transmissió del virus i reforçar dia a dia el compromís.

Podeu consultar el manifest original aquí.

Darrera modificació
divendres, desembre 1, 2023 - 10:54
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-se-suma-manifest-conjunt-que-commemora-dia-mundial-de-sida-2023