01.12.2023
Autor
Premsa TMB

TMB posa en marxa una nova app que integra més opcions de mobilitat sostenible

Subtítol

La inclusió d’altres serveis de mobilitat integrats i el nou disseny són les novetats més destacades 

En els propers dies es publicarà una primera versió limitada a una part dels usuaris i durant el primer quadrimestre de 2024 es farà el canvi per a totes les persones que tingui l’aplicació

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posa en marxa una nova TMBApp, que integra opcions de mobilitat sostenible, millora el disseny, l’experiència d’usuari i amplia informació de l’estat del servei, entre altres novetats. La nova versió de l’aplicació s’alinea amb els objectius manifestats pel Pla Estratègic de TMB 2025, i que recull entre d’altres, reforçar l’estratègia de TMB com a empresa integradora de serveis de mobilitat, i ampliar l’oferta de solucions de mobilitat als passatgers en funció de les seves necessitats de viatge.

Novetats per a l’usuari

Les novetats més evidents arriben en l’aspecte que fa referència a les funcionalitats. L’aplicació oferirà ara la informació de tots els operadors del transport públic de Barcelona i l’àrea metropolitana, ampliant les diverses formes d’accedir a la mateixa mitjançant plànols, cercadors, llistes o la possibilitat de guardar i gestionar els favorits. Així, s’hi incorporen serveis de consulta per poder viatjar de forma multimodal i més sostenible, amb la possibilitat d’explorar les possibilitats per les rutes a peu, en bicicleta particular o combinant els trajectes de bus i metro amb els serveis de mobilitat compartida com l’AMBici, — la nova aplicació permetrà subscriure’s i fer-ne ús—, el Bicing o serveis com els oferts per Cooltra,  Bolt o Donkey Republic. A més s’està treballant en ampliar l’oferta de transport públic i s’aniran afegint progressivament solucions per tota l’Àrea de Transport Integrat de Barcelona.

Els nous serveis de planificació i cerca de transport a prop contemplen diferents modalitats, inclòs trajectes mixtes amb TP i bicicleta pública, així com serveis de mobilitat individual oferts també per operadors privats de bicisharing. Pel que fa a la informació de l’estat del servei, aquesta apareix de manera més ordenada i pràctica, amb l’oferta en temps real i avisos d’alteracions. El menú de l’aplicació també ha evolucionat i passa del format llista a un format panell que ofereix informació útil segons els serveis i subscripcions utilitzats per l’usuari i permet accedir ràpidament a funcionalitats d’ús freqüent. L’aplicació també incorpora un lector DD Tag, que permet accedir ràpidament a la informació rellevant sobre parades i estacions de TMB (horaris, temps d’espera i altres serveis disponibles en cada cas) escanejant codis en parades i estacions. 

L’apartat dedicat a les funcionalitats de la T-mobilitat, també mostrarà novetats, amb una simplificació i una reordenació de la informació que es mostra, actualitzada a les necessitats d’aquesta tecnologia sense contacte que és imprescindible per als viatgers. Alhora, es millora l’experiència, accedint a la lectura i recàrrega de les targetes de forma simple i ràpida amb els pagaments permesos via GPay o Apple Pay (disponibles properament). 

També s’actualitza el disseny de la nova aplicació fruit de les noves tendències en mobilitat i del recull de coneixement realitzat de forma constant per part dels equips que gestionen el producte. El nou disseny facilita la comprensió, l’ús i l’accés a la informació, a banda de ser escalable en la inclusió de noves funcionalitats i serveis. A més la nova aplicació incorpora elements de comunicació diversos, com un panell que permetrà veure les campanyes i avisos d’actualitat així com un espai dedicat als fets més rellevants del web TMB Notícies. Amb tot, es millorarà clarament l’experiència d’usuari. 

Posada en marxa

A partir del 4 de desembre, s’oferirà un accés voluntari perquè els usuaris puguin començar a testejar el que ha de ser la versió definitiva d’una aplicació que va veure la llum per primer cop l’any 2012. Així, s’habilitarà un espai a la web per promoure la descàrrega als usuaris que ho desitgin per tal d’oferir la possibilitat de substituir la TMBApp que tenen instal·lada per la nova versió. La convivència amb la versió actual s’estendrà al llarg d’uns mesos fins que durant el primer quadrimestre del 2024 tots els usuaris passin a tenir la nova versió de la TMBApp.

Darrera modificació
04.12.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-posa-marxa-nova-app-que-integra-mes-opcions-de-mobilitat-sostenible