Autor
Sergi Estudillo

TMB reafirma el seu compromís contra la violència masclista

En el marc del dia internacional contra les violències masclistes, TMB ha fet un acte conjunt amb la ‘Plataforma Unitària contra les violències de gènere’ al vestíbul de l’estació de metro Universitat per seguir aportant en la conscienciació de la població

Ni una menys. Amb aquest lema s'ha celebrat enguany el 25 de novembre, dia contra la violència masclista. A TMB ens hi hem sumat en un acte de concienciació celebrat aquest dilluns, on l'entitat  ha demostrat novament el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes. L'acte, conjunt amb la Plataforma Unitària contra les violències de gènere, s'ha realitzat al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat, i el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha estat l'encarregat de fer-hi la introducció per recordar que aquests actes, malauradament, segueixen essent necessaris. Lertxundi ha recordat el paper de TMB en la sensibilització de la població en aquesta problemàtica i ha recordat que TMB té en marxa diferents iniciatives en la lluita contra tot tipus de violències i agressions. Per la seva part, des de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere, s'ha fet la lectura del manifest on es denuncia que els feminicidis són la forma més exterma de la violència masclista i s'assenyala la importància de donar-li visibilitat a la problemàtica. L'acte ha comptat amb una teatralització a càrrec de la companyia Nus.

Imatge
Dia contra les violències masclistes 2023

Cal recordar que són múltiples les accions que des de TMB es porten a terme en aquesta lluita però destaca l’extensió del nombre de càmeres de videovigilància tant a la xarxa de metro -amb prop de 9.000 càmeres- com de bus, alhora que creix també el nombre d’estacions que tenen una millor il·luminació i s’implanten noves mesures com l’expansió de la xarxa violeta, que es va iniciar a les estacions de Santa Coloma de Gramenet però que actualment s’està treballant perquè s’implanti en estacions d’altres municipis. En paral·lel, TMB segueix fent formació dels i les professionals de la xarxa de transport públic que opera per abordar millor els casos que es puguin trobar de violència masclista o assetjament i, alhora, realitzant campanyes de sensibilització i actes de conscienciació com el d’avui, celebrat en el marc del dia contra les violències masclistes.

Darrera modificació
dimarts, novembre 28, 2023 - 16:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-reafirma-seu-compromis-contra-violencia-masclista