Autor
Laura Martínez

Finalitza la primera edició del programa de mentoring femení de TMB

El Palau de la Música va acollir la jornada de cloenda d’aquest programa, que ha permès la interrelació entre les figures de mentores i mentorades per compartir experiències i coneixements amb l'objectiu de potenciar el talent femení de l'empresa.

Ahir, més de 70 dones professionals de TMB es van reunir al Palau de la Música per fer balanç d'aquest programa de mentoria femení i que s'ha dut a terme durant nou mesos amb el lema "Compartir és Aprendre".

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va obrir la jornada, mentre que la presidenta, Laia Bonet, va ser l'encarregada de tancar-la. L'acte va comptar també amb les intervencions de dues dones amb trajectòries destacades i referents al món professional i empresarial: Joana Amat Amigó (empresària, presidenta de l’Associació COPERSONA i de FIDEM - Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i Imma Marín Santiago (fundadora i presidenta de MARINVA).

Imatge
Un moment de la intervenció Joana Amat i Imma Marín / Foto:  P. Herrero (TMB)


Aquest programa pretén ajudar les dones a desenvolupar les seves habilitats mitjançant la metodologia de la mentoria, a partir de conèixer quins són els punts forts i desenvolupar-los, afavorir l'empoderament, el networking i contribuir al fet que hi hagi igualtat en les opcions de creixement professional a TMB, on la fita final és assolir, amb el suport desinteressat d’altres companyes, millores personals i professionals.

Les dones a TMB

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va destacar que “les dones són majoria en l’ús del transport públic, així que la seva mobilitat és més sostenible i millor per al planeta i per a les persones”. Va assenyalar aquesta circumstància com a “una raó més perquè TMB vulgui continuar avançant en la presència de dones a la companyia”, un percentatge que ara supera el 20%.

Imatge
Un moment de la intervenció del conseller delegat, Gerardo Lertxundi / Foto:  P. Herrero (TMB)


Per la seva banda, la presidenta de TMB, Laia Bonet, va fer èmfasi en el fet que TMB continua tenint un repte important per apropar-se cada vegada més a la societat a la qual dona servei amb eines com el mentoring, en una aposta ferma pel talent de les dones en tasques històricament masculinitzades i que "la presència real de dones en qualsevol àmbit professional ha d'anar més enllà de les xifres".

Imatge
Un moment de la intervenció de la presidenta de TMB, Laia Bonet / Foto:  P. Herrero (TMB)


Què és el Mentoring?

El Mentoring és un procés mitjançant el qual una persona amb més experiència (el mentor), en una àrea o àrees determinada, ensenya, aconsella, guia i ajuda a una altra professional (mentee) en el seu desenvolupament personal i professional, assessorant-lo i invertint temps, energia i coneixements. 

Darrera modificació
dijous, novembre 23, 2023 - 14:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/finalitza-primera-edicio-programa-de-mentoring-femeni-de-tmb