23.11.2023
Autor
Premsa TMB

El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2023

Subtítol

TMB programa més trens, especialment a les línies 1 i 3 de metro, tots els dissabtes, diumenges i festius amb comerços oberts, per afavorir el transport més segur i sostenible a Barcelona.

Per Cap d’Any el metro funcionarà tota la nit, mentre que el diumenge 24 de desembre, vigília de Nadal, tancarà a les 23 hores.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro els dissabtes, diumenges i dies festius intersetmanals del desembre amb comerços oberts per facilitar la mobilitat en les setmanes anteriors a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, en què es multipliquen les sortides per compres, lleure i visites. Així, el metro serà un any més l’opció més recomanable per a les dates nadalenques.

Reforços i horaris del metro

Per als diumenges i festius intersetmanals en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes, és a dir, el 26 de novembre i els dies 3, 6, 8, 10, 17, 24 i 31 de desembre, així com dissabte 25 de novembre, i tots els dissabtes de desembre, hi haurà fins a 8 trens  addicionals en servei, depenent de si és hora vall de la tarda (de 13 a 17 h) o l’hora punta de la tarda-vespre (de 17 a 21 h). Cal destacar que aquest augment de trens és per a les línies convencionals, especialment a l’L1 i a l’L3. Les estacions més properes a la zones comercials també es reforçaran amb més personal d’atenció i de seguretat.

El dimarts 5 i el dijous 7 de desembre, pel fet de ser vigílies de festiu, el servei de metro s’allargarà fins a les 2 de la matinada. Els festius 6 i 8 els trens circularan fins a les 12 de la nit.

D’altra banda, diumenge 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve circularà fins a les 12 de la nit.

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del diumenge 31 de desembre al dilluns 1 de gener, el metro donarà servei ininterromput durant tota la nit.

L’increment de trens en circulació els cap de setmana i els festius intersetmanals s’afegeix a l’oferta existent els dies feiners, tot plegat per augmentar la capacitat de transport de la xarxa i situar-la com una alternativa eficaç al vehicle privat en els desplaçaments quotidians. Aquesta oferta incrementada, a més, es mantindrà sense variació els dies no lectius, del 21 de desembre al 7 de gener.

Reforços i horaris dels autobusos

La xarxa dautobusos també reforçarà les línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el diumenge 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Darrera modificació
23.11.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-de-tmb-punt-nadal-2023