Autor
Redacció

#TMBrecomana participar al ‘Posa't la gorra’ en favor dels infants amb càncer

Nova edició del Posa't la gorra! d'AFANOC el proper 3 de desembre al Poble Espanyol per visibilitzar la realitat dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. La gorra donarà accés al recinte i es podrà gaudir d’activitats i d’un escenari amb actuacions i algunes sorpreses. 

La gorra d’enguany ha estat dissenyada per Tarsila Schubert, una artista de carrer d’origen brasiler que ha dedicat la seva vida a l’art.  Al frontal de la gorra hi apareix un ull amb els tons i forma de les sanefes. Un ull que és l’expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament ferm i continuat, necessari al llarg del procés del càncer infantil.

És l’ull que mira més enllà, que interpel·la i inspira a canviar la manera de veure les coses, amb una mirada que traspassa i que té la capacitat de veure més enllà de les aparences. Un canvi de mirada sobre la realitat del càncer infantil. Una mirada neta, objectiva però càlida i empàtica, que sense obviar la dificultat d’aquesta dura realitat, s’enfoca i es dirigeix als aspectes sans de la malaltia. La gorra té un preu de 8 euros i es pot comprar al mateix web de l'Associació.

L'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) es va fundar el 1987, quan un grup de pares i mares amb fills ingressats amb diagnòstic de càncer van decidir millorar la qualitat de vida d'aquests nens i nenes i les seves famílies durant el procés de tractament, que sovint comporta traslladar-se lluny de casa. Com que un dels efectes secundaris del tractament per al càncer és la pèrdua dels cabells, els nens afectats es cobreixen el cap amb una gorra. D'aquí el símbol de la festa, que fa que per un dia tots portin la gorra i ajudin amb els fons recaptats a mantenir la gratuïtat dels serveis que ofereix l'AFANOC. 

Un any més, TMB hi col·labora fent difusió de la campanya Posa't la gorra. Podeu consultar tot el programa d'activitats en aquest enllaç.

Darrera modificació
dimecres, novembre 22, 2023 - 07:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-participar-posat-gorra-favor-infants-amb-cancer-2