Autor
Laura Martínez

L'enfocament de TMB en matèria de ciberseguretat

Com afronta una organització com TMB mantenir a ratlla els ciberatacs? Avui ho hem explicat a l'estand del Tomorrow Mobility

El director de l'Àrea de Tecnologia de TMB, Albert Fonseca, ha explicat a quins reptes s'enfronta la nostra empresa en matèria de ciberseguretat.

Actualment, l'activitat de les organitzacions depèn cada vegada més de la tecnologia. I aquesta tecnologia es veu amenaçada per un número cada vegada més elevat de ciberamenaces, amb creixent sofisticació i amb impactes més devastadors. Cal tenir en compte també que els acompliments normatius són cada vegada més exigents perquè el marc normatiu vigent estableix que és responsabilitat de cada empresa tenir els mitjans tècnics i organitzatius apropiats per a garantir un nivell de seguretat adequat a la naturalesa de la informació i dels serveis que ha de protegir.

Donar sortida a aquest problema és prioritari i implica disposar d'una estratègia de ciberseguretat amb una visió global. Per a TMB aquesta estratègia es basa en l'acompliment de l'ENS (Esquema Nacional de Seguretat), la qual cosa equivaldria a tenir un nivell raonable de ciberseguretat.

Per abordar aquest acompliment des de TMB s'ha treballat amb el Centre Criptogràfic Nacional (CNN) un projecte de transferència metodològica que ens ha permès familiaritzar-nos amb la dificultat dels processos d'adequació i les seves eines.

El següent pas és aplicar de manera progressiva a la totalitat dels serveis tecnològics de la nostra organització, desenvolupant i executant el full de ruta d'aquestes mesures.

 

 

Darrera modificació
divendres, novembre 10, 2023 - 09:46
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/lenfocament-de-tmb-materia-de-ciberseguretat