27.10.2023
Autor
Premsa TMB

Signat un nou conveni col·lectiu per a la plantilla de Metro de Barcelona pel període 2023-2027

Subtítol

La Direcció de TMB i una àmplia majoria d'organitzacions sindicals de Metro de Barcelona han signat aquest matí el nou conveni col·lectiu pel període 2023-2027. Aquesta proposta havia estat ratificada per la majoria dels sindicats i aprovada per unanimitat pel Consell d'Administració de Metro.

El nou conveni estableix millores de les condicions laborals i de conciliació per a la plantilla i dona estabilitat durant la seva vigència de 5 anys.

Els i les professionals de Metro de Barcelona tenen un nou conveni col·lectiu que millorarà les seves condicions laborals i que tindrà vigència fins a finals de 2027. La proposta presentada per la Direcció, en resposta a les peticions de la part social, llargament treballada durant més de seixanta reunions al llarg d’un any, ha estat signada aquest matí després d’haver estat ratificada per una àmplia majoria d’organitzacions sindicals i aprovada per unanimitat pel Consell d’Administració de Metro.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha manifestat que el nou conveni “millora les condicions laborals i la conciliació pels treballadors i treballadores del metro de Barcelona que són les i els que permeten donar un servei eficient” i ha recordat que “el metro és un mitjà de transport sostenible i fonamental per al funcionament de la mobilitat metropolitana, que registra prop d’1,5 milions de viatges al dia”.

El nou conveni col·lectiu contempla els increments salarials que permet la llei pels anys de la seva vigència, que per a l’any 2023 és del 2,5% de la massa salarial més un 0,5% addicional aprovat recentment pel Govern. També incorpora un sistema de productivitat lligat a objectius d’increment de validacions a Metro.

El document recull també millores en la contractació i polítiques socials que refermen el compromís de TMB amb la conciliació, com la reducció progressiva de la jornada anual, la reducció de jornada per cura de menors que s’amplia fins als 13 anys de l’edat del menor, fins als 14 a partir del 2027 i fins als 16 anys en situacions excepcionals. A més, es milloren aspectes del col·lectiu nocturn, permisos, períodes de vacances i jubilació.

Darrera modificació
27.10.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/signat-nou-conveni-collectiu-plantilla-de-metro-de-barcelona-periode-2023-2027