Autor
Redacció

L’accés dels patinets elèctrics al transport públic seguirà prohibit de manera indefinida

L’Autoritat del Transport Metropolità, de comú acord amb els operadors de transport públic, ha aprovat mantenir la prohibició d’accés d’aquests vehicles de mobilitat personal elèctrics (VMP) que regeix des del passat mes de febrer

L’ús dels patinets elèctrics i d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), com els monocicles elèctrics continuarà prohibit, aquest cop de manera indefinida, als transports públics operats per TMB. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit recomanar aquesta mesura i ha instat a la resta d’operadors que ho incorporin a les condicions generals d’utilització dels seus serveis per tal de continuar contemplant aquesta prohibició que era vigent des del passat mes de febrer.

L’ATM considera que la regulació aplicable als VMP no aporta, avui dia, les suficients garanties de seguretat i demanarà a les autoritats competents que accelerin aquesta regulació i posin un accent especial en la seguretat de les bateries.

Alternatives analitzades

Tot i el conjunt de mesures analitzades per l’ATM per reduir el risc i l’impacte, com poden ser la limitació horària per graus d’ocupació, la definició de zones específiques d’ubicació o la prohibició de càrrega en els vehicles, no s’ha pogut establir cap escenari en què no es mantingui un factor de risc molt elevat no tolerable pels operadors de transport públic pel que fa a la seva responsabilitat en la seguretat dels i les usuàries.

Cal tenir present que l’impacte d’una deflagració d’una bateria d’aquests VMP en el transport públic pot ser molt elevat, sobretot per l’alta densitat de viatgers en determinades franges horàries cada cop més àmplies o en la presència de túnels en el cas de la xarxa de metro de TMB.

Informació als viatgers

Des del passat 1 de febrer els canals habituals d’atenció a l’usuari de TMB continuen informant de la prohibició d’accés d’aquests vehicles als mitjans de transport públic. En aquest sentit, l’ATM continuarà analitzant la prohibició i qualsevol canvi al respecte que pugui justificar una revisió de l’acord de mantenir la prohibició indefinida, serà estudiada convenientment.

Cal recordar que les denúncies que formulen els equips d’intervenció dels operadors de transport públic, per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros.

Darrera modificació
divendres, octubre 20, 2023 - 13:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lacces-patinets-electrics-transport-public-seguira-prohibit-de-manera-indefinida