Autor
Redacció

Les xifres que hi ha al darrere de la contribució a la societat de TMB

L’impacte en l’economia catalana es de més de 1.600 milions d’euros i l’activitat genera 27.887 llocs de treball a tot Catalunya

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va fer públiques en la darrera memòria de sostenibilitat corresponent a l’any 2022 les xifres de l’impacte que la seva activitat genera a la societat. Aquestes dades es van poder obtenir gràcies a un estudi realitzat l’any 2021 conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra i la Barcelona School of Management, en què es mesurava l'impacte econòmic, social i ambiental de l'entitat. A partir de les dades extretes s’ha pogut recollir que l’impacte en l’economia de Catalunya és de 1.689,1 milions d’euros, el que actualment suposa el 0,62 % del PIB català.

Pel que fa a l’activitat laboral, TMB genera 27.887 llocs de treball a tot Catalunya, el que suposa el 0,720% de l’ocupació total al territori. Aquests números a més, ens diuen que l’ocupació generada multiplica per 3,3 els llocs de treball directes de TMB.

 

Imatge
Xifres contribució a la societat. Foto: TMB

 

Impacte econòmic, social i ambiental

El mateix estudi fa referència a l’estalvi generat per TMB en les anomenades externalitats negatives (els temps de desplaçament, l’ús de la infraestructura viària, els accidentes, els efectes de la salut en les persones, l'impacte ambiental de les emissions de CO₂, el consum d’energia i el cicle de vida dels vehicles) i, sumant aquests diferents factors, és de 706,5 milions d’euros anuals.

L’impacte global de TMB, que resulta de sumar l’impacte econòmic, social i mediambiental de l’entitat, i restar-li les aportacions econòmiques públiques rebudes en forma d’aportacions per part de les administracions, va ser de 2.395,6 milions d’euros. És a dir, que cada euro que les administracions aporten als viatgers de TMB genera un retorn a la societat de 6,5 euros.

Darrera modificació
divendres, novembre 3, 2023 - 07:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/xifres-que-hi-ha-darrere-de-contribucio-societat-de-tmb