02.10.2023
Autor
Premsa TMB

TMB participa en la celebració del Dia Mundial de la Gent Gran

Subtítol

L’empresa col·labora en l’acte commemoratiu amb un viatge a bord de l’històric bus Chausson Urbas 59 vinilat especialment per a l’ocasió

Avui el Chausson Urbas 59 de la Fundació TMB ha sortit de la plaça d’Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume, més de 60 anys després de la seva entrada en servei. Aquest autobús històric s’ha viniliat especialment per portar al Consell Assessor de la Gent Gran (CAGG), en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Gent Gran, que se celebra cada 1 d’octubre.

A la plaça Sant Jaume, els membres d’aquest Consell Assessor – un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a les persones grans de la ciutat- han estat rebuts pel regidor d’Educació i Persones Grans, Josep Lluis Franco Rabell, i la responsable de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB, Raquel Díaz. En arribar-hi han llegit el seu manifest, on han expressat les seves necessitats i han posat en valor els avenços fets fins ara, tot destacant la col·laboració de TMB amb relació als aspectes de mobilitat.

I és que el Consell Assessor de la Gent Gran i TMB fa anys que col·laboren junts, entenent que la mobilitat és un element clau en la qualitat de vida de les persones grans, tant el sentit propi de la paraula com en termes de seguretat, confort i sostenibilitat.

Per això, des de la Fundació TMB s’organitzen diferents accions, activitats, formacions, tallers i campanyes de sensibilització com visites al Centre de Control de Metro i al Centre de Regulació del Trànsit o l’activitat “Un passeig per la història del transport públic de Barcelona”, que fa un recorregut pels més de 100 anys d’història del transport públic i reflexiona sobre què ha significat per a la ciutat i per al seu creixement. Mitjançant aquest taller es treballen diferents aspectes per conèixer millor l’autobús i el metro; a més, es proporcionen recursos per gaudir més dels viatges i per fer que siguin més segurs.

En general, els objectius dels tallers de TMB per aquest col·lectiu són: ajudar la gent gran a continuar mantenint la seva mobilitat i, per tant, el seu grau d’autonomia; augmentar la seguretat dels usuaris, fidelitzar la gent gran com a clients i usuaris del transport públic i comprendre i respectar les pors de la gent gran en el transport públic.

‘Mou-te per la gent gran’

‘Mou-te per la gent gran’ va ser el projecte triat per la plantilla de TMB com a causa solidària del 2013, així TMB es va sumar a l’esforç de les entitats Amics de la Gent Gran i Avismón Catalunya que treballen per a aquest col·lectiu. L’objectiu era sensibilitzar i conscienciar sobre els problemes que pateix la gent gran, especialment la soledat i la marginació social. La campanya va rebre el suport desinteressat de Peret, Núria Feliu i Montserrat Carulla.

L’any 2020, en plena pandèmia, per la diada de Sant Jordi, TMB i el Gremi de Floristes van retre homenatge a la gent gran amb roses als seients reservats de bus i metro, els usuaris que es trobaven les roses es podien fer una foto i dedicar-la als més vulnerables.

A més, les associacions de jubilats de Metro i Bus són protagonistes i col·laboren molt activament en diferents accions adreçades a la ciutadania, com l’Exposició Internacional d'Autobusos Clàssics que TMB juntament amb Sagalés i ARCA organitza cada any, el centenari de Bus o les sortides puntuals que es fan amb vehicles històrics per a festes majors o altres esdeveniments de ciutat.

Acostant el transport públic a la gent gran

Des de TMB també s’ha tingut sempre una especial cura per aquest col·lectiu en temes d’accessibilitat als transports públics, fomentant i participant en fòrums per conèixer de primera mà les seves inquietuds i aspectes de millora. Per això TMB és membre del Consell Assessor de Persones Grans, també del grup de treball de mobilitat en el marc del CAGG i impulsa la jornada de Mobilitat i Persones Grans. A més, TMB forma part de la Xarxa Relacional metropolitana per l’Accessibilitat Universal, un entorn de participació i gestió de les propostes de millora d’accessibilitat amb els 11 ajuntaments on TMB opera, amb un grup de treball específic per a les persones grans.

A més, s’han fet campanyes de sensibilització i conscienciació sobre l’ús prioritari dels seients reservats i altres espais del metro i del bus, dedicades també a les persones grans. 

Darrera modificació
02.10.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-participa-celebracio-dia-mundial-de-gent-gran