Autor
Marta Espinosa

Els imaginaris creats per grans directors de cinema protagonitzen el Subtravelling 2023

Tres noms representatius del setè art són el reclam de la campanya de la catorzena edició del festival internacional de curts de TMB, que comença amb la crida a la participació en el concurs Roda a TMB, de curtmetratges rodats al transport públic.

Comença el període de participació de la categoria oberta al públic Roda a TMB de l’edició número 14 del Subtravelling XI International New Talent's Short Film Fest BCN - SEOUL, el festival internacional de curtmetratges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) agermanat, un any més, amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF). 

Des del 2016, Subtravelling i SMIFF sumen esforços en una clara aposta per impulsar el talent jove i ser una plataforma internacional per a les noves promeses de l’audiovisual. Així els festivals s’intercanvien els curtmetratges guanyadors i en fan difusió conjunta, contribuint a la internacionalització dels curtmetratges i a la promoció del transport públic entès com a un espai de creativitat cultural.

Inspira’t en els grans. Roda el teu curt a TMB

Aquest concurs dins del Subtravelling comença amb la crida a la participació a Roda a TMB (període de participació del 2 d’octubre al 15 de gener). Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de 3’ 30” de durada rodat amb qualsevol dispositiu de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic i el funicular i telefèric de Montjuïc). Car recordar que per rodar a les instal·lacions de TMB s'ha de demanar el permís corresponent al web del concurs. Un cop el curt estigui gravat i editat, llest per presentar, es pot inscriure directament al web del festival. 

En l'apartat dels premis i col·laboradors hi ha moltes novetats. Enguany, a banda de l'SMIFF, Filmax, Filmets i l'Acadèmia del Cinema Català, el Subtravelling compta amb el suport de Casanova Foto, La Xarxa+ i la Xarxa Audiovisual Local de la Diputació de Barcelona, l'Americana Film Fest i el D'A Film Festival Barcelona.

El jurat seleccionarà els finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül. A més, el guanyador del primer premi s’emporta una acreditació professional, abonaments i la projecció del curt al D’A Film Festival així com una acreditació VIP per a tota la programació i una invitació doble per a la inauguració de l’Americana Film Festival.

El segon premiat pot guanyar una càmera Lumix S5 amb una òptica 20-60 mm, cortesia de Casanova Foto. Aquest i la menció especial poden guanyar, també, una acreditació professional, abonaments i la projecció del curt al D’A Film Festival així com una acreditació VIP per a tota la programació i una invitació doble per a la inauguració de l’Americana Film Festival.

Els 20 curts preseleccionats s'emetran a la plataforma de continguts La Xarxa+ de la Diputació de Barcelona. I els 10 curts finalistes es podran veure, com cada any a les pantalles de MouTV de la xarxa de metro, a la projecció especial del D'A Festival i a l'SMIFF 2023 de Seül, així com a la programació de la Xarxa Audiovisual Local. I d'aquí, els cinc primers dels deu curts finalistes s'enduran, a més, entrades al cicle “Converses” de l’Acadèmia de Cinema Català.  

Dinamització a les xarxes socials

Com anys anteriors, torna el concurs a la plataforma Reels d’Instagram. Només cal mostrar en 15, 30 o 60 segons un trajecte en transport públic amb una mirada creativa i acompanyat amb música. Cal ser usuari registrat del JoTMBé, pujar el Reels a Instagram amb l’etiqueta especial #Subtravellingreels i mencionar el perfil corporatiu de TMB a Instagram (@tmb_bcn). El guanyador s’endurà un estabilitzador per a mòbils.

D'altra banda, també hi haurà nous continguts relacionats amb el Subtravelling a les xarxes socials de TMB (Instagram, Facebook, Twitter), com ara entrevistes al guanyador de l'edició anterior del festival i de la seva experiència a Seül, vídeos amb consells per rodar curtmetratges, clips de presentació dels membres del jurat, jocs i concursos.

Premis de cine per als votants

A partir del 15 de gener, al web del festival es podran trobar els curts seleccionats de la secció professional i el concurs Roda a TMB. Els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un any de cinema gratuït a Filmax Gran Via en la categoria Gran Espectador. Cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema, cortesia de Cines Filmax. Es farà una menció especial al curt de La Mostra més votat pel públic.

Una vegada finalitzat el període de participació, a partir del febrer de 2024, se celebrarà la cerimònia d'entrega de premis del festival Subtravelling, en què es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran tots els curts guardonats.

Darrera modificació
dimecres, octubre 4, 2023 - 16:41
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/imaginaris-creats-grans-directors-de-cinema-protagonitzen-subtravelling-2023