26.09.2023
Autor
Premsa TMB

TMB adjudica el subministrament de pneumàtics per al circuit de manteniment de l’àrea de bus

Subtítol

Es tracta de 5.000 unitats que es lliuraran en dos anys i que s’han licitat atenen als criteris de sostenibilitat marcats per TMB

Transports Metropolitans de Barcelona ha adjudicat l’aprovisionament de pneumàtics per als propers dos anys destinats al manteniment i reposició dintre de l’àrea de bus. El fabricant japonès Yokohama ha estat l’escollit per realitzar aquest subministrament mitjançant el seu model de pneumàtic 120U, específic per serveis de transport urbà i que permet el muntatge en totes les posicions del vehicle. La licitació contempla el lliurament del material a raó de 2.500 pneumàtics per cadascun dels períodes esmentats.

L’empresa ha desenvolupat la tecnologia del pneumàtic atenen als criteris de sostenibilitat marcats al concurs públic, i que inclouen entre d’altres, la distribució fins a les instal·lacions de TMB amb vehicles de zero emissions. Els pneumàtics també compleixen amb l’etiqueta EU que marca, entre d’altres, els criteris de qualitat del producte en matèria de resistència i eficiència.

Noves tecnologies, nous reptes

El nou pneumàtic adjudicat presenta novetats substancials respecte a anteriors generacions del producte: se n’ha millorat el recobriment aconseguint una carcassa superior per fer front als reptes que presenten els nous autobusos de zero emissions.

Els canvis en els pesos dels nous vehicles o en les rutines d’acceleració han estat satisfets pel fabricant tenint en compte els principis de seguretat, fiabilitat i sostenibilitat demandats per TMB. Els pneumàtics compten amb un disseny que incorpora una banda de rodament més ampla, augmentant el contacte amb la superfície i millorant la tracció quan els elements climatològics es considerin adversos.

Visita d’una delegació de l’empresa Yokohama

Amb motiu de l’adjudicació, una delegació de l’empresa Yokohama, ha visitat les instal·lacions de TMB per conèixer el funcionament i l’estructura organitzativa de l’empresa, interessant-se pels aspectes relacionats amb el manteniment dels vehicles i pel funcionament del centre de control de bus.

Darrera modificació
26.09.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-adjudica-subministrament-de-pneumatics-circuit-de-manteniment-de-larea-de-bus