Autor
Marta Espinosa

Una delegació d’alt nivell amb representants del Brasil i d'Itàlia visita les instal·lacions de TMB

Els diplomàtics, entre ells tres alcaldesses del Brasil, coneixeran de primera mà iniciatives relatives a mobilitat i igualtat que ja estan funcionant a les àrees urbanes de Galícia, Catalunya i el País Basc. Aquest matí han visitat la cotxera de Triangle i s’han interessat per l'electrificació de la flota i el bus a demanda de TMB.

Aquests dies, del 25 al 29 de setembre, una delegació d’alcaldesses i equips tècnics del Brasil i d’Itàlia estan de gira per Espanya, emmarcat en el projecte ‘AcessoCidades’, un intercanvi d’experiències entre països per fomentar una mobilitat sostenible a partir de criteris d’igualtat. Una de les parades és Barcelona i en l'agenda de visites s'incloïa una parada a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La delegació ha visitat aquest matí a les instal·lacions de Triangle Ferroviari, on han estat rebuts per Santiago Torres, director de Comunicació i Relacions Institucionals i de la Fundació TMB; Michael Pellot, director de relacions internacionals de TMB i Josep Mensión, director dels serveis centrals de la xarxa de Bus de TMB. La visita s’ha centrat en l’aposta de la companyia per l’electrificació de la flota d’autobusos i convertir-la en zero emissions (projecte, vehicles, estacions de càrrega), les línies del servei de bus a demanda (El meu Bus) i la incorporació de la perspectiva de gènere i les polítiques d’igualtat de l’empresa. A la tarda i demà, encara a Barcelona, visitaran les oficines d’FGC i de l’AMB i els explicaran el projecte de les ‘superilles’ i el servei de l’AMBici, a Santa Coloma.

Una visita d'alt nivell polític

Es tracta d’una visita d’alt nivell, entre els participants, destaquen Paula Mascarenhas, alcaldessa de la ciutat de Pelotas, la quarta major població de l’estat de Rio Grande do Sul amb 325.000 habitants; Cristina Caxinhas, alcaldessa de Novo Hamburgo (Porto Alegre), amb una població de 250.000 persones; o Maria Margarida Martins, alcaldessa de Juiz de Fora (Minas Gerais), ciutat de 547.000 habitants.

Les tres ‘prefeites’ -denominació de les alcaldesses al Brasil- i la delegació italiana veuran les iniciatives en matèria de mobilitat i igualtat que ja estan funcionant a les àrees urbanes de Vigo i Pontevedra, a Galícia; Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, a Catalunya, i Bilbao, al País Basc.

La gira s’emmarca en el projecte ‘AcessoCidades: ciutats més accessibles i connectades’ i té com a objectiu l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre països per fomentar una mobilitat sostenible a partir de criteris d’igualtat i fer front així als reptes mediambientals i prendre decisions en polítiques de mobilitat urbana, especialment en ciutats de més de 80.000 persones com té el Brasil.

'AcessoCidades' és un projecte del Frente Nacional de Prefeitos (Brasil), amb la participació de la Confederación de Fondos de Cooperación y Solidaridad (Espanya) y la Associazione Nacionale Comuni Italiani (Itàlia), juntament amb la col·laboració de la Unió Europea.

Darrera modificació
dimarts, setembre 26, 2023 - 14:38
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/delegacio-dalt-nivell-amb-representants-brasil-ditalia-visita-installacions-de-tmb