Autor
Marta Espinosa

Metro i bus, protagonistes en un canal internacional de YouTube sobre transport públic

El programa 'Transit Unplugged TV' del canal de YouTube presenta els sistemes de transport públic de diferents ciutats del món com Londres, Vancouver, Singapur o Honolulu. El darrer episodi està dedicat a Barcelona, a la cimera de la UITP celebrada al juny i als sistemes de metro i bus de TMB com a referents en mobilitat sostenible i automatització. 

Paul Comfort, l'expert nord-americà en infraestructura de transport i tendències de trànsit, antic conseller delegat de l'Administració de trànsit de Maryland (MTA) i un gran apassionat del transport públic és el presentador i l'ànima de 'Transit Unplugged TV'. El show, format per diferents episodis i que compta amb dues temporades, té un canal de YouTube. A cada capítol Comfort visita una ciutat del món i ens explica en primera persona i de forma molt amena, en un vídeo curt d'uns 10-15 minuts, la gastronomia, la cultura i el transport públic d'aquell indret. 

Aquest cop li ha tocat el torn a Barcelona, aprofitant que la ciutat acollia el congrés mundial de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), Comfort ha fet una visita a la cimera i a banda s'ha interessat per les xarxes de metro i bus que gestiona Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), com a referents en automatització del suburbà i l'aposta per la reducció d'emissions del transport de superfície. Concretament, al programa apareixen les línies automàtiques del metro (L10), explicades de la mà de Jordi Picas, director de sistemes de Metro i també l'adquisició de nous models d'autobusos, presentat per Josep Maria Armengol, director de Tecnologia de Bus. 
 

Darrera modificació
dijous, setembre 21, 2023 - 12:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/metro-bus-protagonistes-canal-internacional-de-youtube-sobre-transport-public