18.09.2023
Autor
Premsa TMB

El metro funcionarà 91 hores seguides per les Festes de la Mercè 2023

Subtítol

El metro donarà servei ininterromput des de divendres 22 fins a la finalització del servei de dilluns 25 de setembre i funcionarà, per tant, 91 hores seguides.

Durant les festes, hi haurà més trens a totes les línies convencionals de metro i es reforçarà la línia 150 de bus per a les activitats programades a Montjuïc.

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2023, que tindran lloc del 22 al 25 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB aporta tota la seva infraestructura de transport, i reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei tant als habituals escenaris com a la redistribució i descentralització d’espais que preveu la festa major de la ciutat.

A causa de les nombroses activitats programades al carrer, que poden afectar el trànsit de superfície, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. El metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de setembre per afavorir la mobilitat amb transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits sense necessitat de vehicle privat. Així, de divendres a dilluns, el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada de divendres, 22 de setembre, fins a les 12 de la nit de dilluns 25.

Hi haurà més trens a totes les línies convencionals principalment a les franges horàries d’última hora i non-stop, on s’ampliarà l’oferta un 33% respecte a l’habitual, així com a primera hora de dissabte, diumenge i dilluns. Hi haurà més personal d’atenció al públic i seguretat en aquelles línies i estacions de la xarxa de metro més properes als diversos escenaris dels actes programats per a la festa.

Reforços per al Piromusical de la Mercè

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que tindrà lloc dilluns, 25 de setembre a les 22 hores, a l’avinguda Reina Maria Cristina, TMB reforçarà totes les línies de metro, en especial l’L1 i l’L3 (estació d’Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya, les que poden veure’s afectades, de 18 hores a la mitjanit són: D20, H12, H16, 13, 46, 65, 79, 109, 150 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic. Cal recordar que la xarxa de metro dilluns 25 funcionarà fins a la mitjanit.

Reforços a Montjuïc i per als concerts i festival pirotècnic a la platja

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc i al Palauet Albéniz, dissabte 23, diumenge 24 i dilluns 25 de setembre, entre les 10.30 i les 21 hores, s’ha previst un reforç especial de la línia 150 de bus, que connecta la plaça d’Espanya amb el Castell de Montjuïc. Per ampliar-ne la capacitat, els tres dies de festa la línia circularà amb vehicles articulats i tindrà un interval de pas d’entre els 5-6 minuts.

Recordem que dissabte 23, hi ha partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys a les 18.30 h, fet que obliga a desviar la línia 150 de bus i també pot veure’s afectada per l’afluència d’assistents al matx. També s’hi suma el dispositiu habitual de TMB per als dies de partit del Barça a Montjuïc.

Per accedir amb transport públic als concerts programats a la platja del Bogatell i per al festival pirotècnic a l’Espigó del Gas de divendres 22 i dissabte 23 de setembre, s’hi pot arribar en metro, amb l’L3 (estació de Drassanes) i l’L4 (estació de Barceloneta) i les línies regulars de bus D20, H14, V13, V15, V17, V19, 47 i 59. Per als concerts a l’escenari del carrer Menéndez Pelayo, a les Corts, recomanem arribar-hi amb la línia 3 de metro (estació de Palau Reial).

Afectacions pel Correfoc i la Cavalcada de la Mercè

Dissabte 23 tindrà lloc el Correfoc de la Mercè, que provocarà afectacions a les línies H10, V15, 7, 22, 24 i les línies del Barcelona Bus Turístic durant bona part del dia, per ocupació de l’espai al passeig de Gràcia, entre la Diagonal i la Gran Via. El dissabte 24 a la tarda, la Cavalcada de la Mercè farà el recorregut entre el carrer Pelai i la plaça de Sant Jaume, i afectarà les línies D50, H16, V13, V15, 55, 59, 67 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic, entre les 17.30 i les 19.30 hores.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè 2023, es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació
26.09.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metro-funcionara-91-hores-seguides-festes-de-merce-2023